Haberler

Kayseri'de Yerel Yönetimler

Kayseri Büyükşehir Belediye İtfaiyesi Tarafından Cırgalan Beyazşehir'de Bir Yangın Tatbikatı Yapılarak Mahalle Sakinlerine Yangında İzlemeleri Gereken Yollar Uygulamalı Olarak Gösterildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye İtfaiyesi tarafından Cırgalan Beyazşehir'de bir yangın tatbikatı yapılarak mahalle sakinlerine yangında izlemeleri gereken yollar uygulamalı olarak gösterildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından bir süre önce Cırgalan Beyazşehir Mahallesi sakinlerinin çocuklarına yönelik başlatılan 10-12 saatlik kursun ardından bu kez uygulamalı olarak bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Kumarlı Beyazşehir Mahallesi Merve Apartmanı'nın bahçesinde gerçekleştirilen yaralı taşıma ve yangında ilk müdahale tatbikatına mahalle sakinleri de büyük ilgi gösterdi. Tatbikat öncesi İtfaiye Eğitim Amiri Şükrü Erol tarafından mahalle sakinlerine yangında izlenilmesi gereken yollar hakkında bilgi verilerek, doğru müdahalenin önemi vurgulandı. Daha sonra kursa katılan çocuklar tarafından yangında yaralı taşıma usulleri ve yangına ilk müdahalenin nasıl yapılacağı gösterildi. Tatbikatta itfaiye ekipleri tarafından da yanan bir evden yaralı kurtarma çalışmaları canlandırıldı. Mahalle sakinleri itfaiye ekiplerinin çalışmalarına alkışlarla destek verdi.

İtfaiye Eğitim Amiri Şükrü Erol, tatbikatların bundan sonra da değişik mahallelerde süreceğini belirtti.

(SE-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title