Haberler

Kayseri'de Olaylı Yıkım

Kayseri'de Kaçak Olduğu Tespit Edilen 160 Yapı, Belediye Ekipleri Tarafından Yıkıldı.

Kayseri'de kaçak olduğu tespit edilen 160 yapı, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Kocasinan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Buğdaylı Mahallesi'nde kaçak olarak yapıldığı belirtilen 115 gecekonduyu dozerlerle yıktı. Sabahın erken saatlerinde başlayan yıkıma çok sayıda zabıta ekibi ve belediye personeli katılırken, yıkım sırasında İl jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekiplerde güvenlik önlemi aldı. Yıkım sırasında bazı gecekondu sahipleri ise kendilerine yıkım öncesi haber verilmediğini iddia ederek, belediye yetkililerine tepki gösterdi. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı yıkım sırasında belediye görevlilerine direnen 3 kişi gözaltına alınırken, evini yıktırmak istemeyen, belediye ekiplerinden önce evinin duvarını yıkmak isteyen bir kişi, 4 metrelik duvardan düşerek yaralandı.

Gecekondunun temelini yıktırmak istemeyen bir başka kişi ise taş atarak iş makinesinin camını kırdı. Yıkım sırasında bazı gecekondu sahipleri fenalık geçirdi. Evlerinin yıkılmasına tepki gösteren bir çocuk ise gözyaşlarına boğuldu. Gün boyu süren çalışmalar neticesinde Buğdaylı Mahallesi'ndeki 115 gecekondu yıkıldı. Belediye görevlilerine direnen 3 kişi ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

(SE-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title