Haberler

Kars: Kars'ta Öss Öncesi Sıkı Denetim

Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Şok" adlı operasyon çerçevesinde ÖSS öncesi kent, her alanda hazır hale getiriliyor.

Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Şok" adlı operasyon çerçevesinde ÖSS öncesi kent, her alanda hazır hale getiriliyor.

Üniversite sınavı öncesinde kente gelecek olan öğrenci ve ailelerinin sağlıklı ortamlarda konaklayabilmeleri ve dinlenebilmeleri için uygulamalara oteller ve restoranlardan başlandı. Şehir merkezindeki bazı lokantalarda sağlıksız şartlarla karşılaşılırken, denetlenen 12 otelden 4'ünde mevzuata uyulmadığı gerekçesiyle işlem yapıldı. Bir otelden alınan Türk kimlikli yabancı uyruklu 2 kadın da incelenmesi için asayiş şubesine götürüldü. Kıraathanelerde yapılan uygulama sonucunda ise 3 işyerine mevzuata aykırı davranıldığı, 1 işyerine de ruhsatsız olduğu için işlem yapıldı.

Operasyon kapsamında kentin 4 ayrı giriş ve çıkış noktasında ise trafik uygulaması yapıldı. 2 saat süren uygulama boyunca araçlar arandı. Emniyet Müdürü İbrahim Demirci'nin de katıldığı uygulama kapsamında 2 araca evrakları olmadığı için trafikten men ve sürücüsüne 98 YTL para cezası, 3 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan bin 248 YTL para cezası verildi ve ehliyetlerine el konuldu. Uygulamanın yapıldığı cadde ise tozlu olduğu için itfaiye araçları tarafından sulandı.

ÖSS öncesi önlemler kapsamında ayrıca sürücülerin korna çalmamaları, trafikte ağır seyretmeleri konusunda uyarılırken, polis otolarının da saatte 20-22 kilometre hızı aşmamaları istendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title