Haberler

Kars Belediyesi'nden Tarihi Kent Kimliğini Koruma Çalışması

Kars Belediyesi Şehrin Tarihi Dokusu ve Mimarisini Korumak Adına Birçok Çalışmaya İmza Atarak, Tarihi Kent Kimliğini Koruyor.

Kars Belediyesi şehrin tarihi dokusu ve mimarisini korumak adına birçok çalışmaya imza atarak, tarihi kent kimliğini koruyor.

Tarihi Kars kalesi projesi ile kalenin etrafında bulunan gecekonduların yıkımının ardından başlatılan yıkım çalışmaları devam ediyor. Kümbet Camisi (12 Havariler Kilisesi) ve civarında yapılan yıkımlar hakkında bilgi veren İmar İşleri Müdürü Turan Atalay, “Bildiğiniz gibi 2004 yılında başlatılan gecekondudan toplu konuta geçiş projesinde, kalenin eteğinde bulunan gecekonduları kaldırdık. Burada yaşayan vatandaşları da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yapmış olduğumuz projeyle Digor Yolu üzerindeki konutlara yerleştirerek, yıkımları başlatmıştık. Şimdi de kalan yerlerin yıkımlarını devam ettiriyoruz ve son aşamalarına geldik.”dedi

Atalay, ayrıca, “Yıktığımız bu bölgenin kullanım hakkını Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne verdik. Kapalı alan yapmaksızın ağaçlandıracakları bu bölgeyi tamamen yeşillik bir bölge haline getirecekler. Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün yapmış olacağı çalışmayla manzara göze hitap edecek” diye konuştu.

(İD-İRT-Y)

17.08.2007 18:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title