Haberler

Karataş 2. Etap Raylı Sistemde Deneme Sürüşleri Başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından haziran ayında temeli atılan 2.Etap Karataş Bölgesi Raylı Sistemde ilk deneme sürüşü yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından haziran ayında temeli atılan 2. Etap Karataş Bölgesi Raylı Sistemde ilk deneme sürüşü yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, yaptığı açıklamada, 1 Mart 2011 tarihinde yolcu taşımaya başlayan raylı sistem 1. etabın kent için ulaşımda büyük bir rahatlama sağladığını, günde yaklaşık 30 bin yolcu taşıdıklarını belirtti.

Karataş 2. etap çalışmasında sona yaklaşıldığını ve ilk deneme sürüşünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Sülü, şunları kaydetti:

"19.04.2011 tarihinde ihaleleri yapılan Raylı Sistem 2.Etap (Karataş Bölgesi) Ray Döşeme, İnşaat Yapım İşi ve Raylı Sistem 2. etap (Karataş Bölgesi) Elektrifikasyon işleri çalışmalarına 24 Mayıs 2011 tarihi itibarı ile başlayarak, projenin 01.06.2011 tarihinde temelini attık. 360 gün içerisinde faaliyete geçirmeyi planladığımız Raylı Sistem 2. Etap (Karataş Bölgesi) Projesi ile nüfusu 300 bine yaklaşan Karataş bölgesindeki halkın, daha hızlı ve konforlu bir şekilde şehir merkezine taşınmasını hedefliyoruz."

Proje kapsamında bisiklet yollarının projelendirilerek, bölgenin daha modern bir kimlik kazanacağını dile getiren Sülü, Akkent Bölgesi'nden Gaziantep Üniversitesine kadar uzanacak bisiklet yolu ile bölgeye Avrupa şehri havası kazandırıldığını söyledi.

İş kapsamında raylı sistem güzergahındaki tüm elektrik direklerin yer altına alındığını aktaran Sülü, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından güzergahtaki tüm yatay ve düşey kotlar düzenlenerek, asfaltlar yenilendi. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 2. etap raylı sistem deneme sürüşlerinin ilkini bugün gerçekleştirdik. Deneme sürüşlerimize bir süre devam edip eksiklerimizi tamamlayacağız. Karataş 2. Etap Raylı Sistem hattımız yolcu taşımaya başlamasıyla birlikte depo sahası dahil toplam 15 kilometre olan raylı sistem hattı kentimizde 21 kilometreye ulaşmış olacaktır."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Karataş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title