Haberler

Karaman'da Milli İrade Konferansı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türk Hava Yolları'nın Avrupa’nın en büyük havayollarından birsi durumuna geldiğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türk Hava Yolları'nın Avrupa'nın en büyük havayollarından birsi durumuna geldiğini söyledi.

Karaman'da bulunan 30 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Milli İrade Platformu'nun düzenlediği konferansa katılan Bakan Elvan, yaşanan son olayları değerlendirdi. Hükümet olarak 2013 yılında büyük mega projeleri açıklamaya başladıklarını söyleyen Bakan Elvan, "3. köprümüzü başlatmaya karar verdik. Hemen arkasından 3. havalimanı projesini anlattık ve yapacağımızı söyledik. Bunların yanında Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul-İzmir otoyolunu yapacağız dedik. Bunları yaparken devletin kasasından kamulaştırma hariç bir kuruş para harcamadan gerçekleştirmek imkanına sahip olduk. Özel kesimden bu kadar yüksek talep görmesi ve bu kadar büyük projelerin son derece rağbet görmesi dünyada gıpta ile bakılır hale geldi. Şimdi 3. havalimanı ile ilgili en çok yazı yabancı basında yer aldı. Sizlere bu hiç ilginç gelmiyor mu? 3. havalimanımızın yapılamayacağına dair çok sayıda makaleler yazıldı. ve içerde bulunan bazı işbirlikçiler de bunu kullandılar. 3. Havalimanının yapılamayacağına dair çok değişik açıklamalar yaptılar. Bugün Türk Hava Yolları Avrupa'da Lufthansa'yı yakalamış durumdadır. Avrupa'nın en büyük havayollarından bir tanesi konumuna geldi. Türk Hava Yolları birkaç ay sonra Lufthansa'yı geçecek. İşte bundan rahatsız olanlar var. 150 milyon yolcu kapasitesi olacak olan o devasa dünyanın en büyük havalimanlarından birinden rahatsız olanlar var. Bu kadar iyi siyasi ve ekonomik ortam varken, Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. Onun için milli iradeye hep birlikte sahip çıkmalıyız. Siyaseti ancak millet, halk dizayn eder. Dışarıdaki güçlere ve Türkiye'deki bazı azınlık güçlere siyaseti dizayn etme yetkisi vermemeliyiz. Siyaseti dizayn edecek olan bizatihi halkın kendisidir. Bu kirli oyunu hep birlikte bertaraf edeceğiz ama çalışarak. Çalışmadan olmaz. Bu durumları çok iyi anlatacağız. Çünkü inanılmaz bir karalama kampanyası var" dedi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title