Haberler

Karabük: Karabük'te Yerel Yönetimler

- Karabük'ün Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Dünya Miras Şehirleri Listesinde Yer Alan Safranbolu'nun, Kültür Bakanlığı Tarafından Hazırlanan Marka Şehirler Listesinde Yer Almayı Hak Ettiğini ve Mutlaka Yer Alacağını Kaydetti.

- Karabük'ün Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Dünya Miras Şehirleri Listesinde yer alan Safranbolu'nun, Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan Marka Şehirler listesinde yer almayı hak ettiğini ve mutlaka yer alacağını kaydetti.

Belediye Başkan yardımcısı Muharrem Tünay ve Meclis Üyelerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, 'Kıranköy Kentsel Tasarım ve Sokak Sağlıklaştırma', 'Safranbolu Kentsel Sit Alanı ve Yakın Civarı Panoramik İyileştirme', 'Tabakhane' ve 'Safranbolu Kültür, Spor ve Gençlik Merkezi' projeleri hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Nihat Cebeci, "Projelerimiz için Başbakanlık Tanıtma Fonu, Avrupa Birliği kaynakları ve Kültür Bakanlığı kaynaklarından yararlanıyoruz. Acil bakım ve Restorasyon yapımının panoramik görünümü bozduğu yapıları tespit ettik ve çalışmalara başladık. 17 adet tarihi yapının cephe rehabilitasyonları yapıldı ve toplam maliyeti 900 bin YTL'yi buldu. Kıranköy bölgesindeki sokak ve evlerin de sağlıklaştırma işlerine başlıyoruz. Şehrimize gelen turistlere sadece eski çarşı bölgesi değil Kıranköy Bölgesindeki güzellikleri de gezdirmemiz lazım. Bu amaçla Kıranköy Bölgesi Kentsel Tasarım ve Sokak Sağlıklaştırma projesini hazırladık. Bunun da maliyeti yaklaşık 450 bin YTL'dir. Bu projelerin diğer giderleri ile birlikte toplam maliyeti 2 milyon 275 bin YTL olarak belirlenmiştir. Avrupa Birliği'ne sunacağımız Tabakhane ve Safranbolu Kültür, Spor ve Gençlik Merkezi projelerinin maliyeti 13 milyon YTL civarındadır" dedi.

Cebeci ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Turizm'de 14 marka kent oluşturulacağını, ancak bunlar arasında bütün kriterlere uyduğu halde Karabük'ün yer almadığını da belirterek, "Safranbolu, marka şehir olmayı hak ediyor. Bakanlıkça öne sürülen bütün kriterlere uygunuz. Bakanlık düzeyindeki görüşmeleri Milletvekillerimizle birlikte takip ediyoruz. Valimiz Can Direkçi bu konuda çok hassas davranıyor. 14 il uygulamaya geçince Karabük ilini de mutlaka alacaklardır" şeklinde konuştu.

Nihat Cebeci, 218 Dünya Miras Kentinin birbirleri ile kardeş kent olma projesinin olduğunu, 2007 yılında 8.'si yapılacak olan Uluslar arası Altın Safran Film Festivali kapsamında 218 Belediye Başkanının kardeşlik antlaşmalarını Safranbolu'nun Hıdırlık Tepesi'nde imzalayacağını açıkladı.

(AK-AK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title