Haberler

Kapıköy Sınır Kapısı Açıldı, Giriş-Çıkış Yapılmıyor

İran ve Türkiye Dışişleri Bakanları'nın katılımı ile 16 Nisan günü düzenlenen görkemli bir törenle açılan Kapıköy Sınır Kapısı'nda giriş-çıkışlar yapılamıyor.

İran ve Türkiye Dışişleri Bakanları'nın katılımı ile 16 Nisan günü düzenlenen görkemli bir törenle açılan Kapıköy Sınır Kapısı'nda giriş-çıkışlar yapılamıyor. Sorunun İran tarafından kaynaklandığı belirten Saray Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar, sorunun en kısa süre içerisinde giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Van'ın Saray İlçesi'nde bulunan ve Türkiye ile İran'ı birbirine bağlayan Kapıköy- Razi sınır kapısı transit geçişleri, İran pasaport ve gümrük merkezinde elektronik sistem kurulamadığı gerekçesiyle durdu. Sınırdan giriş ve çıkışların yapılamadığı, sorunun en kısa sürede çözüleceği bildirildi. Konuyla ilgili olarak Kapıköy Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Saray Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar ile Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, yetkililerden bilgi aldı. Saray Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar, aksaklığın İran tarafından kaynaklandığını, yarın itibari ile giderileceği yönünde kendilerine bilgi verildiğini söyledi.

Türkiye tarafında herhangi bir sorun yaşanmadığını, her türlü detayın düşünülerek hareket edildiğini de belirten Kaymakam Çağlar, "Kapı ile ilgili Türkiye tarafı olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Hiçbir eksiğimiz yoktur. Gerek emniyet ve gerekse gümrük teşkilatı olarak 24 saat hizmet verebilecek durumdayız. Yalnız İran tarafı ile ilgili eksiklikler nedeni ile ancak yarın başlayabileceğiz giriş ve çıkış işlemlerine. Yarında vatandaşlarımıza aktif bir şekilde hizmet vermeyi umut ediyoruz" dedi.

Geçtiğimiz 16 Nisan günü gerçekleştirilen kapı açılışına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İran Cumhurbaşkanı İkinci Yardımcısı Ali Agamuhammedi, Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyıldız ve çok sayıda vatandaş katılmıştı. - Van / Özalp

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title