Haberler

Kapatma Davasına İngiltere'den İlk Tepki: "Prestij Bozar"

AKP'ye Yönelik Kapatma Davasına, İngiliz İşçi Partisi'nin Türk Milletvekili Adayı Funda Pepperell "Türkiye'nin Prestijini Bozar" Tepkisi Verdi.

Ahmet Görmez bildiriyor- AKP'ye yönelik kapatma davasına, İngiliz İşçi Partisi'nin Türk milletvekili adayıFunda Pepperell, "Türkiye'nin prestijini bozar" tepkisi verdi.

İşçi Partisi'nin gelecek seçimlerde tek Türk milletvekili adayı olan Funda Pepperell, AKP'nin kapatılması istemiyle açılan davayı endişeyle izlediğini söyledi. Türkiye'nin, demokrasisi gelişmekte olan bir ülke olduğunu belirten Pepperell, "Fikirlerini beğenmediğiniz siyasi partileri kapatarak ileri gelenlerini yasaklayarak, ne beğenmediğiniz siyasi fikirleri engelleyebilirsiniz ne de demokrasiyi işletebilirsiniz" dedi.

Pepperell, "Her siyasi parti temsil ettiği siyasi fikri geliştirebilmesi için karşıt fikre ihtiyaç duyar. Siyasi partinin fikirlerini çürütmek yasaklamadan değil tam tersi alternatif siyasi parti üretmekten geçer. Ancak bu şekilde demokrasi kendi dengesini toplumlara sunabilir" şeklinde konuştu.

Funda Pepperell, "Gericilikle suçlanan siyasi partiyi gerici anlayışlarla yok etmeye çalışmak sadece Türkiye Cumhuriyetinin dış dünyadaki prestijini bozacağı gibi, içeride toplumlar arası ciddi kutuplaşmayı da körükleyecektir. Hukuk ancak demokrasiye hizmet ettiği müddetçe adalet dağıtabilir. Yasakçı uygulamaların Demokrasilerde yeri yoktur olamaz da" dedi. (ANKA)

(AG\ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title