Haberler

Kanser Çeker Gider" Projesi

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen "Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider" projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen "Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider" projesinin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesine ait Amisos Kafe'de yapılan toplantıya katılan Vali İbrahim Şahin, kanser hastalığının genetik faktörlerden daha çok çevresel faktörlerden kaynaklandığını söyledi.

Hazırlanan projede amacın kanser bilinci oluşturmak ve özelikle çocuklara doğru bilgi aktararak farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Vali Şahin, "Kanserde erken tanı ve teşhis çok önemlidir. Hastalığın tedavisinde ve önlenmesinde erken teşhis çok önemlidir. Dünya geneline bakıldığında her yıl bir ülke nüfusu kadar insan hayatını kaybediyor. Her yıl 7.6 milyon kişi çeşitli kanser hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor. Ayrıca ölümlerinde yüzde 21'i de kanser kaynaklı hastalıklardan kaynaklanıyor." dedi.

"Sen İste Yeter, Kanser Çeker Gider" projesinin okullarda farkındalık oluşturulmak için hazırlanmasının çok anlamlı olduğunu da ifade eden Şahin, çocukların hastalık hakkında bilinçlenmelerinin gelecekte hastalığın önlenmesi açısından önem taşıdığını söyledi.

Toplantıda sunum yapan Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli ve proje sorumlusu Dr. Elif Özkaya, projeye bu yıl Samsun'da 96 okulda çocuklara kanser hastalığı ve korunma yöntemlerinin anlatıldığını söyledi.

Çocuklara proje kapsamında kanser hastalığı ile ilgili verilen bilgilerin ardından öğrendiklerini, resim, slogan ve çeşitli görsellerle anlatmalarını istediklerini anlatan Özkaya, "Geçen yıl başladığımız projemizin ikinci yılındayız. Geçen yıl 76 okul projeye katılırken bu yıl 96 okul katıldı. Çocukların çevresel yönlendirmeleriyle 811 kişiye kanser taraması yaptık. Projenin farkı sonunda hayat olma. Projeye bazı okulların değil il genelindeki bütün okullarımızın katılmasını önemsiyoruz." diye konuştu.

Toplantıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat soğuk, İl Mili Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Sağlık İl Müdürü Yusuf Güney, Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu'de katıldı.

Kaynak: AA / Sağlık

Milli Eğitim Müdürlüğü İbrahim Şahin Samsun Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title