Haberler

Kan Davası Sorunu Valiliğe Taşındı

Kars'ın Kağızman İlçesinde İki Köy Arasında İki Yıl Önce 3 Kişinin Ölümüyle Başlayan Kan Davası Sorunu Valiliğe Taşındı. Hükümet Konağı Önünde Toplanan Oluklu Köylüleri, Köylerinin ya Merkeze Yada Selim İlçesine Bağlanmasını İstediler.

Kars'ın Kağızman ilçesinde iki köy arasında iki yıl önce 3 kişinin ölümüyle başlayan kan davası sorunu valiliğe taşındı. Hükümet konağı önünde toplanan Oluklu köylüleri, köylerinin ya merkeze yada Selim ilçesine bağlanmasını istediler.

Kağızman'ın Ortaköy ile Oluklu köylüleri arasında iki yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle meydana gelen olaylarda Oluklu Köyü'nden 3 kişinin hayatını kaybetmesi, 9 kişinin de yaralanmasının ardından devam eden gerginlik köylülerin ilçelerini değiştirme taleplerine kadar vardı. Kan davasını sürdürmek istemediklerini belirten Oluklu köylüleri, olaylardan kısa bir süre sonra Ortaköy halkıyla barışmayı tercih ettiklerini ancak, olayların üzerinden iki yıl geçmesine rağmen Ortaköylülerin baskılarının devam ettiğini ileri sürerek, sabah saatlerinde Kars Valiliği'ne gelip sorunlarının çözülmesini istediler.

Vali Mehmet Ufuk Erden'le görüşmek isteyen 50 kişilik grup bir süre bekledi. Köylüler, muhtar Cemal Bulut başkanlığında üç kişilik heyet oluşturarak Vali Erden'e taleplerini iletti. Heyetle görüşen Vali Mehmet Ufuk Erden, daha sonra köylülerin beklediği valilik önüne gelerek gerekeni yapacaklarını söyledi. Erden, "Zahmet edip gelmişsiniz. Muhtardan taleplerinizi aldım. Kağızman"dan ayrılıp Selim veya Kars merkeze bağlanmak istiyorsunuz. Dosyayı araştırıp inceliyoruz. Usul işlemlerini yerine getireceğiz. İnceleyip değerlendireceğiz. Gereken neyse yaparız" dedi.

Oluklular, "Köyümüzden 3 kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı olayın ardından biz, aşiret usulü barıştık. Onlar şimdi, ölen ve yaralı olanlara verdikleri paraları geri istiyorlar. Biz, Kağızman ilçesine gidemiyoruz. Alış-veriş yapamıyor, resmi dairelerde işlerimizi yaptıramıyoruz. O nedenle de bizi ya Kars merkeze ya da Selim ilçesine bağlasınlar. Yakında asker olacak gençlerimiz muayene için ilçeye gidecekler ama gidemiyorlar. Valilik sorunumuzu çözmezse olayların artacağından endişe ediyoruz" dediler.

Kalabalık daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

(BA-İRT-Y)

14.05.2007 15:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title