Haberler

Kadınlara Kredi Müjdesi

Van Halk Eğitim Merkezi ile Emniyet Müdürlüğü'nün Ortaklaşa Düzenlediği Meslek Kurslarına Katılan Kadınlar, Yıl Sonunda Yaptıkları El Emeği, Göz Nuru Ürünleri Sergiledi.

VAN Halk Eğitim Merkezi ile Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği meslek kurslarına katılan kadınlar, yıl sonunda yaptıkları el emeği, göz nuru ürünleri sergiledi. Van Valisi Özdemir Çakacak, kadın kursiyerlere, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında 10 bin YTL’ye kadar kredi verilebilğini söyledi.

Polis eşleri ve Halk Eğitim Merkezi'ndeki kurslara katılan kursiyerler, kurs süresince yaptıkları el işlerinden oluşan sergi, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın sergi salonunda açıldı. Van Valisi Çakacak ile Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez sergiyi gezdi. Kursiyerlerden çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Vali Çakacak, yaptıkları ürünlere büyük talep olduğunu belirterek, iş kurup aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen kursiyerlerin başvurmaları halinde, SRAP kapsamında 10 bin YTL’ye kadar kredi verebileceklerini söyledi.

12 BİN YETİŞKİN OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

Van Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhyettin İnci de, 2006-2007 eğitim öğretim yılında Van ve merkeze bağlı köylerde okuma yazma, mesleki ve sosyal- kültürel alanda 442 faaliyet gerçekleştirildiğini, açılan kurslara 6 bin 632 kadın, 6 bin 110 erkek olmak üzere toplam 12 bin 742 kişinin katıldığını söyledi. İnci, kişilerin meslek sahibi olup, iş bulmalarının sağlanması için birçok konuda kurs açıldığını belirtti.

Okuma-yazma kurslarına da değinen İnci, “4 yılda 563 okuma- yazma kursu açıldı. Bu kurslardan 9 bin 947'u kadın, 2 bin 189 erkek olmak üzere 12 bin 136 yetişkin yararlandı” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Moda

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title