Haberler

Kadın Sağlığı Projesi'nde 370 Bin Kadına Ulaşıldı

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Ekiplerince Vali Hüseyin Aksoy'un Eşi Hülya Aksoy'un Önderliğinde Başlatılan Kadın Sağlığı Projesi'nde 2 Yılda 370 Bin Kadına Ulaşıldığı Bildirildi.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un önderliğinde başlatılan Kadın Sağlığı Projesi'nde 2 yılda 370 bin kadına ulaşıldığı bildirildi.

Projenin öncülüğünü yapan Hülya Aksoy, projede büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirterek, amaçlarının daha çok kadına ulaşmak olduğunu söyledi. Mayıs 2006 tarihinden bugüne kadar yaptıkları meme kanseri ile ilgili bilgilendirme kapsamında ulaştıkları kadınların 4 bininde kitle tespit edildiğini ve bunların da 49'una kanser teşhisinin konulduğunu ifade eden Hülya Aksoy, bu bayanların tedavisine ivedilikle başlandığını vurguladı. Meme kanserinin kadın sağlığı açısından önemli ve dikkat edilmesi gereken bir hastalık olduğuna dikkat çeken Hülya Aksoy, kendilerine ulaşmak isteyen kadınların İl Sağlık Müdürlüğü'nün 238 28 10 numaralı telefonunu rahatlıkla arayıp bilgi edinebileceklerini kaydetti. Semtlerinde bilgilendirme toplantısı yaptırmak isteyen kişilerin de aynı numarayı arayarak görevlilerle iletişime geçebileceğini anlatan Aksoy, “Burada görevli hekimlerimiz kadın sağlığı, menopoz, kanser gibi bir çok konuda arayan her bayana bilgi veriyorlar. Bayanlarımız, bilgilendirme toplantısı taleplerini de buradaki kişilere iletebilirler” dedi.

(ÖT-HK-Y) 23.04.2008 17:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title