Haberler

Kadıköy'de 'Vadime Dokunmayın' Mitingi

Kadıköy'de Gerçekleştirilen 'Vadime Dokunmayın' Mitinginde, Rize'nin İkizdere Vadisinde Yapılması Planlanan 16 Hidroelektrik Santrali Protesto Edildi.

Kadıköy'de gerçekleştirilen ''Vadime Dokunmayın'' mitinginde, Rize'nin İkizdere vadisinde yapılması planlanan 16 hidroelektrik santrali protesto edildi.

İkizdere'de yapımına başlanan 16 adet hidroelektrik santraline ilişkin projenin iptal edilmesi amacıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan İkizdere Derneği Başkanı Kadem Ekşi, yapımına başlanan ancak bölge idare mahkemesinde yürütmeyi durdurma davası açılan hidroelektrik santrallerine ilişkin projenin hayata geçirilmesi halinde bunun bir çevre katliamına neden olacağını savundu.

Hidroelektrik santrallerinin Türkiye'nin yıllık enerji ihtiyacının çok küçük bir kısmını karşılayacağını ancak İkizdere'yi yok edeceğini ifade eden Ekşi, İkizdere'nin enerji projeleri ile değil, turizm ile kalkınacağını söyledi.

Ekşi, ''İkizdere vadisinin yüzde 50'sinin, 13 Mart 2008'de Bakanlar Kurulu kararıyla 'turizm alanı' ilan edildiğini'' dile getirerek, ''Siz hem İkizdere'yi 'turizm vadisi' ilan edeceksiniz hem de 16 hidroelektrik santrali projesini bu bölgenin bağrına hançer gibi saplayacaksınız. Böyle bir şey olamaz. Biz kırgınız, kızgınız. Bizi lütfen anlasınlar'' diye konuştu.

Mitingde, İkizdere halkoyunu ekibinin yaptığı horon gösterisine çeşitli şehirlerinden gelen İkizdereliler de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title