Haberler

Kaçırılan İki Rus Kızkardeş Bulundu

Güncelleme:

İstanbul'da ailesinin "Kaçırıldılar" şikayeti üzerine polis tarafından 18 gündür aranan 16 ve 19 yaşlarındaki iki Rus kızkardeş, dün akşam saatlerinde Büyükçekmece'de bulundu.

İstanbul'da ailesinin "Kaçırıldılar" şikayeti üzerine polis tarafından 18 gündür her yerde aranan 16 ve 19 yaşlarındaki iki Rus kızkardeş, dün akşam saatlerinde Büyükçekmece'de bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen 16 yaşındaki M.A. ile 19 yaşındaki Rudana Abubakorava "Biz kaçırılmadık. Kendimiz kaçtık. Ailemizle sorunlarımız vardı." dediler.

Ramazan Bayramının 1. günü polise başvuran Güzellik Uzmanı Özlem Aslan kızlarının gezmek için dışarı çıktıktan sonra bir daha geri dönmediklerini söyledi. Bir gün sonra kızının kendisini cep telefonundan aradığını söyleyen Özlem Aslan "Kızım beni aradı. Bizi eski bir evin içinde tutuyorlar. Kız kardeşimin telefon kartını kırdılar. Geri dönmek istiyoruz." dediğini söyledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından şikayetin ardından başlatılan operasyon başlatıldı. Kaçırıldıkları iddia edilen 16 yaşındaki M.A. ile 19 yaşındaki Rudana Abubakorava her yerde aranmaya başlandı. Kayıplar Büro Amirliğine bağlı ekipler tarafından kayıp kızları bulmak için onlarca adrese baskın yapıldı. Dedektifler sonunda kayıp kızların izini Büyükçekmece'de buldu. Genç kızların kaldığı eve bu akşam saatlerinde baskın yapıldı. Baskında M.A. ile ablası Rudana Abubakorava evde bulundu. Ev sahibi Hakan K.(23) ile Mehmet Ç.(23) gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen 16 yaşındaki M.A. ile 19 yaşındaki Rudana Abubakorava kaçırılmadıklarını evde gördükleri baskı yüzünden kendileri kaçtığını söyledi. İki kız kardeş kaçtıkları ilk gün Taksim'e geldiklerinde burada tanıdıkları bir kişinin evinde iki kaldıklarını söyledi. Daha sonra Büyükçekmece'ye gittiklerini anlatan iki kız kardeş burada tanıştıkları büfeci Hakan K. ile bir sucuda çalışan Mehmet Ç.'nin kendilerine yardım ettiğini ve kalacak yerleri olmadığı için evlerini açtıklarını söylediler.

Polis iki kız kardeşle kayıp oldukları dönemde konuştuklarını tespit ettiği 4 kişiyi daha ifadelerine başvurmak üzere gözaltına aldı. Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilişi sırasında konuşan M.A. "Biz zorla kaçırılmadık. Kendimiz Kaçtık. Aile baskısı yüzünden kaçtık. Zaten daha öncede bazı sorunlar yaşamıştık." dedi. Basın mensuplarının ailenize dönecekmisiniz? Sorusuna ise M.A. "Hayır aileme kesinlikle dönmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirttiler. - İstanbul / Beşiktas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title