Haberler

İznik'te 700 bin meşe ve kayın ağacı kurtuldu

Güncelleme:

İznik'te 700 bin meşe ve kayın ağacı kurtuldu Bursa'nın İznik ilçesinde göl havzası üzerindeki maden bölgesinde çinko, bakır ve kurşun çıkarmak için harekete geçen maden şirketi projeden ayrıldı ÇED iptal edildiBURSA - Bursa'nın İznik ilçesinde göl havzası üzerindeki maden bölgesinde, çinko,...

İznik'te 700 bin meşe ve kayın ağacı kurtuldu

Bursa'nın İznik ilçesinde göl havzası üzerindeki maden bölgesinde çinko, bakır ve kurşun çıkarmak için harekete geçen maden şirketi projeden ayrıldı ÇED iptal edildi

BURSA - Bursa'nın İznik ilçesinde göl havzası üzerindeki maden bölgesinde, çinko, bakır ve kurşun çıkarmak için harekete geçen maden şirketi projeden ayrıldı, Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu iptal edildi

Aydınlar Köyü sınırları içerisinde yapılması planlanan çinko, bakır, kurşun ocağı faaliyeti projesinden vazgeçti. Şirket, proje tanıtım dosyası ve ekleri ÇED yönetmeliği kapsamında inceleme süresi devam ederken, dosyanın iptalini istedi. İznik Gölü havzası üzerinde bulunan maden bölgesinde 700 bine yakın meşe ve kayın ağacı bulunuyor.

Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü, ÇED sürecini iptal etti. İlgili kurum kararında; "10 Temmuz 2019 tarihli Yeşil Doğa Mühendislik ve Danışmanlığa yaptırılan ÇED başvurusu, Bursa İznik ilçesi Aydınlar mahallesi sınırları içerisinde yapılması planlanan çinko, bakır, kurşun ocağı faaliyeti, proje tanıtım dosyası ve ekleri ÇED yönetmeliği kapsamında inceleme süreci devam ederken projenin gerçekleştirilmesinden vazgeçmiştir. ÇED sistemi üzerinden projenin iptalini talep etmiştir" denildi.

İznik Çevre ve Yaşam Platformu sözcüsü Taylan Devrim Ercan, "Madencilik şirketi Aydınlar mahallesine yapmayı düşündüğü maden ocağından vazgeçmiş bulunuyor. Umarım bu adım doğaya ve çevreye düşman, kazanım için her şeyi mubah gören, dolara dost, doğaya, çevreye düşman sermayedarlara örnek olur. Gecmişten bize bizden de geleceğimize emanet olan yeşili, maviyi korumak herkesin vatandaşlık görevidir. İznik Çevre ve Yaşam Platformu bu duyarlılığı göstererek, vatandaşlık görevini yerine getirmiştir. Süreci daha dikkatli ve yakından takip etmeye devam edeceğiz"dedi.

Çevreciler, "Günde 216 kilo dinamit patlatılacağı, yeraltı su kaynaklarının yatak değiştirmesine neden olacak, ağır metaller göle karışmasına, kükürt salınımına ve asit yağmurlarına sebep olarak İznik ovasındaki ve İznik Gölü havzasında bulunan 700 bine yakın meşe ve kayın ağacı yanında ovadaki binlerce zeytin ağacının zarar göreceğini İznik Ovası'nı ekolojik yıkıma uğratacağını" iddia etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çevresel Etki Değerlendirme Maden İznik Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title