Haberler

İzmir Mardinliler Federasyonu, Kardeşlik Gecesinde Buluştu

İzmir'deki 13 bin üyeli 11 derneğin birleşmesiyle oluşan İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF), "Kardeşlik, birlik ve beraberlik gecesi"nde bir araya geldi.

İzmir'deki 13 bin üyeli 11 derneğin birleşmesiyle oluşan İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF), "Kardeşlik, birlik ve beraberlik gecesi"nde bir araya geldi.

İzmir'de yaşayan Mardinliler, tek çatı altında buluştu. Kentteki 13 bin üyeli 11 derneğin birleşmesiyle oluşan İzmir Mardinliler Federasyonu, düzenledikleri geceyle kamuoyunun karşısına çıktı. Geceye İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Hülya Güven, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, AKP İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, federasyon üyeleri ve Mardinliler katıldı. Federasyon Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, "Kardeşliği, birliği ve beraberliği amaç edindik, Ne yapacaksak toplum için ve İzmir'imiz için yapacağız. İzmir bizim de şehrimiz ve ona hizmet, kalkındırmak görevimizdir. EXPO 2020 yolunda İzmir'e elimizden gelen her türlü desteği göstereceğiz ve inşallah kazanacağız" dedi.

Geceye katılan İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Tüm Mardinlilere ve İzmir halkına bu güzel oluşumun hayırlı olmasını diliyorum. Mardin de İzmir gibi hoşgörü şehri. Her iki şehirde de üç dine mensup vatandaşlarımız bir arada ibadetlerini yapabiliyorlar. Mardin halkını da EXPO 2020 yolunda İzmir'e destek olduğunu için teşekkür ederiz. İnşallah tüm Türkiye bir olarak EXPO 2020'yi İzmir'e kazandıracağız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, İzmir Mardinliler Fedarasyonu'nun hayırlı olmasını dileyerek, "İzmir, Türkiye'nin mozaiğini yansıtan bir şehirdir. Şehrimiz, tüm halkımızın desteği ile kalkınmaktadır. İzmir Mardinliler Fedarasyonu da İzmir'e büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

13 Bin üyeli 11 derneğin birleşmesiyle oluşan İzmir Mardinliler Federasyonu'nun yeni oluşumu şerefine Aziz Kocaoğlu, Mehmet Şakin Irmak ve Cahit Kıraç birlikte pasta kesti. Gece daha sonra Mardin yöresine ait müzikler eşliğinde devam etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aziz Kocaoğlu Cahit Kıraç Mardin İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title