Haberler

İzmir'li Avukattan Büyükşehir Belediyesi'ne Dava

İzmir'li Avukat Mustafa Kemal Turan İzmir'de Yağmur Sularının Yeraltına Alınması Amacıyla Şehir İçi Ulaşım Ağı Üzerine Yapılan Izgara ve Kanalet Sistemine Karşı Dava Açtı. Sistemin Bozuk ve Yanlış Olduğunu Belirten Avukat Turan, Başvurusu Sonucunda Çıkan Bilirkişi Raporunda da Aksaklıkların Yer Aldığını İfade Etti.

İzmir'li Avukat Mustafa Kemal Turan İzmir'de yağmur sularının yeraltına alınması amacıyla şehir içi ulaşım ağı üzerine yapılan ızgara ve kanalet sistemine karşı dava açtı. Sistemin bozuk ve yanlış olduğunu belirten Avukat Turan, başvurusu sonucunda çıkan bilirkişi raporunda da aksaklıkların yer aldığını ifade etti.

2006 yılında ızgara ve kanalet sistemindeki aksaklıklara karşı İzmir 1. İdare Mahkemesi'ne dava açtığını ve bilirkişi raporunun iki sene sonunda geldiğini belirten Avukat Mustafa Kemal Turan, yağmur sularının yarattığı olumsuzluğun şimdiye kadar sistemli bir çalışma yapılamamış olmasından kaynaklandığını söyledi. Yağmur sularının şehirde olumsuzluk yaratmaması için temelde birleşik, ayrık ve karma olmak üzere üç farklı yöntemin uygulandığını ancak İzmir'de bu üç sistemin de kullanılmadığını ifade eden Turan, "Bizde dünyanın hiç bir yerinde örneğine rastlanamayacak olan değişik bir sistem var. Topagrafik yapıya bakılmadan kanaletler deneme yanılma yöntemiyle yapılıp yapılıp sökülüyor. Ben de bir vatandaş olarak bu olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için dava açtım" dedi. Davayı açtıkan iki sene sonra kendisine bilirkişi raporunun ulaştığını belirten Avukat Turan, bilirkişi raporunda kanalet ve ızgara sisteminin teknik verilere dayanmadan hazırlandığının, sel haritası ve yağmur istatistiğine bakılmaksızın bütünlük arzeden bir planlama yapılmadığının yer aldığını ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin atık sular için büyük kanal projesi hazırladığını belirten Turan, "Atık sular için büyük kanal projesi var ancak bilirkişi raporunda da yer aldığı gibi önce master planı yapılmalı. Sonra fizibilite ve proje, ardından da inşaat ve işletme. Biz de ise inşaat hemen başlar. Planlama aşaması geçilir. Böyle olunca da sistemsizlik devam eder" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Koaoğlu'nun çok medeni bir Başkan olduğunu da vurgulayan Turan, "Başkan Kocaoğlu da konuyla ilgili olarak yanlışlık olduğunu itiraf etti ve kendileri yeni bir sistem arayışı içinde olduklaraını söyledi. Dava ile sonuna kadar ilgileneceğim ve bu kadar uzaması sebebiyle de kim sorumluysa rücu davası açacağım" dedi. Konuyla ilgili olarak hiç bir meslek odasının mahkemelere başvurmamasının da dikkat çekici olduğunu ifade eden Turan, idari yargının basit olması gerektiğini, tek dilekçeyle masrafsız şekilde mahkemelere başvurulup harç ücretlerinin de davayı kaybeden taraftan alınması gerektiğini söyledi.

(YB-Mİ- (YB-Mİ-) 17.05.2008 14:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title