Haberler

İzmir: İzmir'de Yerel Yönetimler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2006'yı Eşrefpaşa Hastanesi'nin "atılım yılı" ilan etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2006'yı Eşrefpaşa Hastanesi'nin "atılım yılı" ilan etti.

Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi tadilatla birlikte yeni bir çehreye kavuşurken, hastane otoparkının bulunduğu 5 bin metrekarelik alana ise 4 katlı yeni poliklinik binası inşa etmek için çalışmalara başladı. Yeni binanın tamamlanmasıyla, bütün poliklinik hizmetleri buradan verilecek. Halen hastane dışında bulunan laboratuvar da yeni binada yer alacak. Vatandaşlar, poliklinik hizmetlerini yeni yapılacak polikliniklerden alırken, mevcut binalarda sadece yataklı hastalara hizmet verilecek. Yeni binada, radyoloji birimi ve tomografi ünitesi kurulacak. Diş ünitesi, arşiv ve bilgi işlem birimi de yeni binada yer alacak. Tüm hekimlerin odaları aynı zamanda poliklinik muayene odası olarak hizmet verecek. Hekim odaları, verdiği hizmete uygun donanımlara sahip olacak.

Hastanenin mevcut binasında yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda yeni hasta odaları yapılıyor. Koroner bakım ünitesi ve ameliyat sonrası bakım üniteleri kuruluyor. Ameliyathanelerin havalandırma sistemi yenileniyor. Ameliyathane malzemeleri için sterilizasyon ünitesi kuruluyor. Kasım ayında çalışmaların tamamlanmasıyla, 200 yataklı hastanenin kapasitesi 240'a çıkacak.

Hastanede yeniden yapılanma ve yenileme çalışmaları başlattıklarına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "2006'yı hastanemiz için atılım dönemi ilan ettik. Özel dal poliklinikleri açarak belirli konularda rahatsızlığı olan, bilgi edinmek isteyen vatandaşlarımızın randevuyla en kolay ve en hızlı şekilde sağlık hizmeti almalarını sağlıyoruz. Bağ-Kur üyelerine kapılarımızı yeniden açtık; BARO üyeleri de hastanemiz hizmetlerinden yararlanıyor. Teknik donanımını güçlendiriyoruz. Yeni poliklinik binamızın inşasına başladık" diye konuştu.

Emekli Sandığı ve kurum hastalarının yanı sıra ücretli ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşların da yararlandığı İBB Eşrefpaşa Hastanesi'nin, yapılan düzenlemelerle daha modern bir yapıya kavuşacağını söyleyen Kocaoğlu, "Hastanemizin hizmet kapasitesini artırmaya devam ediyoruz. Tüm çalışmalar tamamlandığında İBB Eşrefpaşa Hastanesi, yeni poliklinik binasıyla, yenilenen mevcut binalarıyla ve çağa uygun donanımlarıyla daha fazla vatandaşımızın yararlandığı önemli sağlık kuruluşlarından biri olacaktır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title