Haberler

İzmir: İtb'nin Destekleme Primi Yorumu

- İzmir Ticaret Borsası (İtb) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi, Bugün Açıklanan "2006 Yılı Ürünü Kütlü Pamuk, Yağlık Ayçiçeği, Soya Fasulyesi, Kanola, Dane Mısır, Aspir ve Zeytinyağı Üreticilerine Destekleme Primi Ödenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği" Ni Genel Olarak Olumlu Bulduklarını Ancak Hangi Ürüne Ne Kadar Prim Verileceğinin Üretici Ekim Yapmadan Önce Açıklanması Gerektiğini Söyledi.

- İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi, bugün açıklanan "2006 Yılı Ürünü Kütlü Pamuk, Yağlık Ayçiçeği, Soya Fasulyesi, Kanola, Dane Mısır, Aspir ve Zeytinyağı Üreticilerine Destekleme Primi Ödenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği" ni genel olarak olumlu bulduklarını ancak hangi ürüne ne kadar prim verileceğinin üretici ekim yapmadan önce açıklanması gerektiğini söyledi.

İTB Başkanı Tuğrul Yemişçi yaptığı yazılı açıklamada, "2006 ürünü için verilecek prim miktarı yağlı tohumlarda üretim miktarının artırılması için iyi bir rakam olarak görünmektedir. Sertifikalı tohum kullanımını teşvik için verilen yüzde 20 fark da olumludur. Üreticileri, artan verimliğe paralel olarak gelirlerinde artış sağlayacak sertifikalı tohum ekimine teşvik etmek aynı zamanda milli gelirimize de katkı sağlayacaktır. Ancak zeytinyağında belirlenen 11 Ykrş azdır. Bu yıl arz yüksekliği nedeniyle geçen yıla göre çok düşük gerçekleşen piyasa fiyatları göz önüne alındığında, bu prim miktarı üreticiyi desteklemeyecektir" dedi. Hangi ürüne ne kadar prim verileceğinin, üretici ekim yapmadan önce açıklanması gerektiğini de belirten Yemişçi, "Genel olarak piyasalarda oluşan ürün fiyatlarına ek olarak üreticiye prim veriliyor. Çiftçinin refah düzeyini artırmak ve prim verilen ürünlerin üretimine yönelmeleri için uygulanan bu sistem bize göre aksayan yönleri iyileştirmek için revize edilmelidir. Ürün cinsi yanında, kalitesi ve üretilen havza da gözönüne alınıp, ayrıma gidilmelidir. Bunun için ise Tarım Havzaları Yasası acilen çıkarılmalıdır. Prim miktarlarının ekim yapılmadan belirlenmesi için ise öncelikli olarak ülkemizde hangi ürünlerin o yıl daha fazla üretilmesinin istendiği tespit edilmelidir. Bunun için ise hem ülke ihtiyacı hem de dünya ürün ekim miktarları, fiyatları ve borsaların takibini yapacak devlet artı millet birlikteliğinde Ulusal Tarım Konseyi'nin aktif çalışması sağlanmalı, raporlarının Tarım Bakanlığı'na istişari nitelikte hizmet etmesi gerekmektedir" diye belirtti.

(ŞBİ-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title