Haberler

İzmir: İeü'lü Genç Girişimciler, 2. Yılı Kutladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ), öğrenci patronlar yetiştirmek için başlattığı Embryonix Projesi 2. yaşına girdi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ), öğrenci patronlar yetiştirmek için başlattığı Embryonix Projesi 2. yaşına girdi.

Embryonix Genel Müdürü Özge Can Özenç, girişimci fikirleri yaşama geçirerek daha da büyümeye devam edeceklerini söyledi. İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Ege Sanayici ve İş adamları Derneği (ESİAD) ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) desteğiyle kurulan Ebmroyonix, 2004 yılının Nisan ayında oluşumunu tamamladı. Ağustos ayında da ilk işletmesi olan Trio Copy Center'ın açılmasıyla resmen faaliyete geçti. 2 yıl içinde 4 ayrı işletmeye kavuşan Embryonix'in 2. yaşında tüm ortakları, bir araya geldi. Şirket ortakları, 2. yaşlarını pasta keserek kutladı. Embryonix Genel Müdürü Özge Can Özenç "Bundan 2 yıl önce benim de proje koordinatörlerinden olduğum Trio Copy Center'la yola çıktık. Bugün Potlach Prodüksiyon, C&O Pazar Araştırmaları ve Avrupa Birliği Proje Danışmanlık Şirketi ve Ağaçaltı Cafe ile gün geçtikçe büyüyoruz. Üniversitenin yanı sıra İzmir'deki bir çok firmaya hizmet sunuyoruz" diye konuştu.

Trio Copy Center ortaklarından Ali Murat Kazancı, Embryonix sayesinde okurken iş tecrübesi kazandıklarını belirterek, "Öğrendiklerimiz teoride kalmıyor. Elle tutulur bir işletme yönetiyoruz. İş hayatına atılırken şirketler en az 2 yıllık deneyim şartı arıyor. Burada edindiğimiz tecrübeyle okurken kendi kurduğumuz işletmede çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title