Haberler

İzmir: Emine Erdoğan, Tire'ye Hayran Kaldı

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İzmir programının bir bölümünü Tire'ye ayırdı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İzmir programının bir bölümünü Tire'ye ayırdı.

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ın eşi Olcay Köksal ve beraberinde bir grup AK Parti'li yönetici eşleriyle Tire'yi ziyaret eden Emine Erdoğan, Tire Belediye Başkanı'nın eşi ve AK Parti Tire İlçe Kadın Kolları Başkanı Meltem İçelli tarafından ağırlandı. AK Parti Tire İlçe Kadın Kolları üyeleri ve Tireli kadınlardan yoğun ilgi gören Emine Erdoğan, Tire'nin ünlü mesire yeri Derekahve Kafeteryası'nda bir süre dinlendi. Emine Erdoğan, Tire'ye hayran kaldığını söyledi.

Emine Erdoğan, Tire'nin en önemli el sanatlarından biri olan beledi dokuma tezgahını çok beğendiğini belirterek, "Bu el sanatı mutlaka yaşatılmalı. Böylesine önemli bir tarihi mirasın yaşatılması için elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi. Emine Erdoğan, daha sonra AK Parti Osmanlı mirası tarihi Tire Necippaşa Kütüphanesi'ni gezdi. Tarihi kütüphanede bulunan 900 yıllık İbn-i Melek Hazretleri'ne ait el yazma eserleri inceleme fırsatı bulan Emine Erdoğan, böylesine önemli bir kültür mekanını görmekten mutlu olduğunu dile getirdi.

Tire ziyareti esnasında özellikle çocuklar ve Tireli kadınlarla yakından ilgilenen Emine Erdoğan, yoğun programları nedeniyle Tire'ye çok az zaman ayırabildiğini, ileriki bir tarihte Tire'ye tam bir gün ayırmak istediğini söyleyerek ilçeden ayrıldı. Emine Erdoğan'a AK Parti'li bayanlar çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title