Haberler

İtalyan Basını: Türkiye, Ortadoğulu Otokrasi Modellerine Doğru Sürükleniyor

Türkiye'de pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin referandum, İtalya basınında da geniş yer buldu.

Türkiye'de pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin referandum, İtalya basınında da geniş yer buldu.

Ekonomi ağırlıklı Il Sole 24 Ore gazetesinde Türkiye uzmanı muhabir Alberto Negri imzasıyla yayımlanan haberde, "Erdoğan kazandı, ama ikna olmadı. Türkiye, Ortadoğu'nun yörüngesine girdi" başlığı kullanıldı.

Negri, kabul edilen anayasa değişikliğiyle seçilecek olan başkana tam güç verileceğini, bunun Türkiye'yi, Atlantik İttifakı ve Avrupa'dan uzaklaştırarak, daha fazla Ortadoğulu otokrasi modellerine doğru sürükleyeceğini iddia etti.

Alberto Negri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve partisinin, referandum kampanya sürecinde TV'lerde yüzde 90 oranında yer alması ve OHAL'de "hayır" cephesindeki partilerin mitinglerini en aza indirmesine rağmen "yetersiz" bir sonuç elde ettiklerini de savundu.

Türkiye'nin neredeyse yarısının referandumda "hayır" dediğinin altını çizen Negri, "Ancak Erdoğan'ı durdurmak için yetmeyecektir ve o, 2034'e kadar koltukta kalmaya talip olabilir" ifadesini kullandığı haberde "Türkiye'nin jeopolitik ekseni Doğu'ya kaydı ve ABD'nin Suriye'ye yönelik bombardımanları bile onun pusulasını Batı'ya döndürmeye yetmeyecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa'dan "tiksindiğini" iddia eden Negri, ancak onsuz da yapamayacağını ekleyerek, "Yurtdışına ticaretin yaklaşık yüzde 50'si Avrupa'yla, ülkedeki yabancı sermayenin yüzde 70'i Avrupalı" şeklinde bir hatırlatmada bulundu.

AVRUPA ŞİMDİ BİR İKİLEMLE KARŞI KARŞIYA

Il Fatto Quotidiano gazetesi ise, "Türkiye, başkanlık reformuna hile ve suçlamalar arasında % 51'le evet dedi" ifadelerini kullandı.

La Repubblica gazetesi de, ortalama yüzde 60 "evet" oylarının çıktığı yurtdışındaki oyların Erdoğan'ın başarısına büyük katkı yaptığını yazdı ve yurtdışındaki Türklerin oylarının, bu referandumun sonucunu etkileyen unsur olduğunu kaydetti.

Corriere della Sera, bıçak sırtında referandumdan "evet" sonucu çıktığını belirterek, "Bu, ağızda acı tat bırakan bir zafer oldu" ifadesini kullandı. - Roma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title