Haberler

İtalya'daki Futbol Skandalı Başbakanlık Gündeminde

İtalya'da 2006 Yılında Ortaya Çıkan ve Verilen Cezalara İtirazlarla Mahkeme Sürecinin Hala Devam Ettiği Futbol Skandalında Ortaya Çıkan Yeni Telefon Kayıtları Başbakanlık Gündemine de Alındı.

Başbakanlık Sözcüsü Paolo Bonaiuti, "Futbol skandalı, yeniden görüleceğe benziyor" dedi. Radyo2'de katıldığı bir programda, son gelişmelerin olayların bütünüyle alınması gerekliliğini ortaya koyduğunu belirten Bonauiti, "Olay ya açılmaz, açılmışsa da sonuna kadar gidilir" diye konuştu. Bonauiti olayı yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi. İki yıl önce "telekulak" sistemiyle ortaya çıkartılan futbol skandalı, İtalya futbolunda dengeleri alt üst etti. Karara göre takımlar açısından en ağır bedeli ödeyen, son iki yıllık şampiyonluk ünvanı elinden alınıp Serie B'ye düşürülen, sezona eksi 30 puanla başlayan ve 80 bin euro ödemeye mahkum edilen FC Juventus oldu. Bunun yanında AC Milan sezona eksi 15 puanla başlayıp, önceki sezondan 44 puanının silinmesi ve 30 bin euro para cezası ödemeye, AFC Fiorentina'nın küme düşürülüp 12 puan eksiden başlayarak 50 bin euro ödemesine, SS Lazio'nun ise yine küme düşürülüp sezona eksi 7 puandan başlatılıp, 40 bin Euro da para cezası ödemesine karar verildi.

Tabi cezalardan telekulağa takılan takım yöneticileri ve hakemler de nasibini aldı. Juventus eski Genel Direktörü Luciano Moggi ve Juventus eski Asbaşkanı Antonio Giraudo futboldan menedilerek, para cezası ödemeye mahkum edildi. Lazio Başkanı Claudio Lotito ve Fiorentina Genel Direktörü Sandro Menicucci 3.5 yıl, Fiorentina Başkanı Andrea Della Valle'nin 4 yıl süresince görevden alınıp para cezasına çarptırıldı. Ceza alanlar arasında Hakemler Derneği yöneticileri ve hakemler de yeraldı. Ancak tarafların temyize başvurmasıyla mahkeme süreci devam etti. 13 Nisan günü Napoli'de yapılacak duruşma öncesinde, her nasılsa dört yıl içinde ortaya çıkmayan bazı telefon kayıtlarına ulaşıldı. Bu kayıtlarda İnter Kulüp Başkanı Marotti ve o dönem İnter'in başkanı olan ve 2006 yılında hayatını kaybeden Giacinto Facchetti'nin de hakemler ve hakem seçicilerle "şike" konuşmaları yaptıkları tespit edildi. Bu gelişme, ligde tam bir hezimet yaşayan Juventus'u ayağa kaldırdı. Taraftarından puan toplamak isteyen ve olayı "onur meselesi" olarak değerlendiren Juventus, şimdi elinden alınıp İnter'e verilen iki şampiyonluk kupasının iadesini talep ediyor.

EDA BERKBAYRAK - MİLANO / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title