Haberler

İsveç'te uyuşturucu kaçakçılığından hapis yattı, Polonya'da polis oldu

Güncelleme:

İsveç'te uyuşturucu kaçakçılığından hapis yatan Polonyalı kadın, ülkesine dönüp polis oldu.

İsveç'te uyuşturucu kaçakçılığından hapis yatan Polonyalı kadın, ülkesine dönüp polis oldu. Polislik sınavına girerken bu durumu gizleyen kadın, gerçeğin ortaya çıkmasıyla meslekten atıldı. Savcılık ise kadının suç işlemediğine hükmetti.

Polonya'nın batısındaki Gorzow Wielkopolski kentinde yaşanan olaya göre Polonyalı bir kadın, "yemen otu" olarak da bilinen 102 kilogramlık khat uyuşturucu maddesi kaçakçılığı suçlamasıyla İsveç'te hapis cezasına çarptırıldı. Burada 7 ay hapis yatan ve adı açıklanmayan kadın daha sonra ülkesi Polonya'ya döndü. Kadın, memleketine döndükten sonra girdiği polislik sınavlarını başarıyla geçerek 2020 yılının Ağustos ayında mesleğe başladı. Ancak Gorzow Wielkopolski emniyeti bünyesinde göreve başlayan kadın hakkındaki gerçek, çok geçmeden ortaya çıktı. Uyuşturucu kaçakçılığından hapis yattığı ortaya çıkan kadın görevden alındı.

"İsveç polisi, kadın hakkındaki bilgileri uluslararası sisteme girmedi"

Skandal olayın nasıl ortaya çıktığına yönelik bir bilgi paylaşılmazken, emniyet yetkilileri polisliğe alım sürecinde her aday gibi söz konusu kadın hakkında da Avrupa ve Polonya adli sicil kaydı sisteminde inceleme yapıldığını, ancak herhangi bir kaydın bulunmadığını belirtti. Yetkililer, İsveç polisinin kadın hakkındaki bilgileri uluslararası sisteme girmediğini, bu nedenle kadının adli sicilinin temiz göründüğünü ifade etti.

Gorzow Wielkopolski Savcılığı ise konuya ilişkin başlattığı inceleme kapsamında uyuşturucu kaçakçısı kadının adli sicil sisteminde sabıkalı görünmediğini doğruladı. Kadının başvuru yaparken doldurduğu formda "yapılan beyanların yalan/sahte olması durumunda hakkınızda cezai işlem başlatılacaktır" maddesi bulunmadığını kaydeden Savcılık, kadının uyuşturucu kaçakçılığından hapis yattığı gerçeğini gizlediğini, ancak bunu formda belirtmemesinin ceza hukuku açısından suç unsuru teşkil etmediğini belirterek soruşturmanın dondurulmasına karar verdi. - VARŞOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Polonya İsveç 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title