Haberler

İstanbul Üniversitesinde Pankart Gerginliği

İstanbul Üniversitesi'nde asılı pankartı kaldırmak isteyen polisle öğrenciler arasında gerginlik yaşandı.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusü Fen Edebiyat Fakültesi'nde öğrenciler tarafından sabah saatlerinde Kürtçe ve Türkçe, ' Kapitalizm öldürür, işçi ölümleri kader değil. Örgütlü bir cinayettir.' yazılı pankart asıldı. Kürtçe pankart öğlen saatlerinde sivil polis ve özel güvenlikçiler tarafından kaldırıldı. Öğrenciler akşam saatlerinde tekrar Kürtçe yazılı pankartı astı. Polis, çevik Kuvvet eşliğinde içeri girerek bu kez iki pankartı da indirdi.

İddiaya göre bu sırada öğrenciler polise direnmek istedi. Polis direnen öğrencilere kalkan ve cop kullanarak müdahale etti. Öğrencilerde polise çöp kutularını atarak karşılık verdi. Çıkan olayda 2 öğrenci hafif şekilde yaralandı.

Öğrenciler bir süre 'Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek', ' Katil polis üniversiteden defol? sloganları attı. Çıkan olaylar amatör kamera tarafından kaydedildi.

Üniversitede yaşanan gerginlik, bir süre daha dışarıda devam ettikten sonra öğrencilerin okuldan ayrılmasıyla sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title