Haberler

İstanbul Özürlülere Göre Yeniden Düzenlenecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da Mevcut Alanların, Özürlülerin Gözüyle Tekrar Gözden Geçirileceğini Belirterek, 'Bir İlçemizin Tamamı ya da Bir Kısmını Pilot Bölge Seçerek, O Bölgeyi Tamamen Özürlülerimizin Kullanımına Uygun Hale Getireceğiz. Bu Uygulamayı İstanbul Geneline Yaygınlaştıracağız' Dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da mevcut alanların, özürlülerin gözüyle tekrar gözden geçirileceğini belirterek, ''Bir ilçemizin tamamı ya da bir kısmını pilot bölge seçerek, o bölgeyi tamamen özürlülerimizin kullanımına uygun hale getireceğiz. Bu uygulamayı İstanbul geneline yaygınlaştıracağız'' dedi.

Topbaş, Büyükşehir Belediyesi'nde Özürlüler Komisyonu ile düzenlediği toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Artık İstanbul'daki engellilerin de şehri rahatlıkla kullanmasını istediklerini, bu amaçla içinde iki mimar danışmanın da yer aldığı Özürlüler Komisyonunun bu konudaki çalışmaları yürüteceğini söyledi. Topbaş, şunları kaydetti:

''Bundan sonraki tüm projelerimizin, özürlülerimizin kullanabileceği formata uygun olup olmadığını bu komisyon onaylasın istiyorum. Öncelikle bir ilçemizin tamamını ya da bir kısmını pilot bölge seçerek o bölgeyi tamamen özürlülerimizin kullanımına uygun hale getireceğiz. Burada üst ve alt geçitlerden tretuvarlara, yaya ulaşım alanlarından toplu ulaşım araçlarına kadar her alanda özürlüler gözüyle bakılarak bir çalışma yapılacak. Arzu ettiğimiz şu: İstanbul'da ne kadar çok alanı özürlülere rahatça kullandırabiliriz, bunun üzerinde çalışacağız. İşte bu çalışma grubu gerekirse üniversitelerden de destek alarak bu çalışmalara yoğunlaşacak. Mevcut alanlardaki düzenlemeler, özürlüler gözüyle tekrar gözden geçirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title