Haberler

İstanbul: Onur Aır ve Act Havayollar Ortaklığından Sabiha Gökçen Havalimanına Teknik Bakım Hangarı

Onur Air ve Act Havayolları İleri Teknoloji Endüstri Parkı ve Havaalanı Projesi (İtep) Kapsamında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Teknik Bakım Hangarı Kurma Yolunda İlk Adımı Attı. Hizmete Girecek Teknik Bakım Hangarı ile Birlikte Özel Sektörün Uçaklarının Gövde ve Motor Bakımları İçin Bir Yılda Harcadıkları 240 Milyon Doların Türkiye'de Kalacağını İfade Eden Act Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı...

Onur Air ve ACT Havayolları İleri Teknoloji Endüstri Parkı ve Havaalanı Projesi (İTEP) kapsamında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda teknik bakım hangarı kurma yolunda ilk adımı attı. Hizmete girecek teknik bakım hangarı ile birlikte özel sektörün uçaklarının gövde ve motor bakımları için bir yılda harcadıkları 240 milyon doların Türkiye'de kalacağını ifade eden ACT Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Çizmeci, buna ek olarak bölgeden gelebilecek uçak bakımlarına da talip olduklarını söyledi.

ACT Havayolları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çizmeci, Onur Air'in sahibi Cangut Bagana ve Amerikan Yatırım Kuruluşu HBK Investment ortaklığıyla Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak bakım hangarı kuruluyor.

Toplam 45 milyon dolara mal olacak uçak bakım hangarında iki adet geniş gövdeli ve dört adette dar gövdeli uçağa bakım yapılabilecek. 1 Ekim 2007 yılında hayata geçmesi planlanan proje ile toplam bin 100 kişiye yeni iş imkanı sağlanacak.

ACT Havayollarının Genel Müdürlük merkezinde düzenlediği basın toplantısında projenin detaylarını anlatan Çizmeci, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda daha önce THY tarafından yürütülen Habom çalışmalarının sonuçlanmamasından dolayı bir bakım tesisi oluşturulmasına karar verdiklerini söyledi.

Projenin bütün detaylarının bir ay sonra biteceğini ve havaalanı yönetimine sunacaklarının altını çizen Çizmeci, "10 gün içinde onların onayını aldıktan sonra Şubat başında temel atacağız. Hedefimiz en geç 1 Ekim 2007 tarihinde uçakları bakıma almak. 2008 yılında da motor tamir tesislerini devreye sokmayı planlıyoruz" dedi.

Hizmete girecek teknik bakım hangarı ile birlikte özel sektörün uçaklarının gövde ve motor bakımları için bir yılda harcadıkları 240 milyon dolar Türkiye'de kalacağını ifade eden Çizmeci, buna ek olarak bölgeden gelebilecek uçak bakımlarına da talip olduklarını söyledi. Çizmeci, "Habom Projesi THY tarafından başlatılmıştı. Oradaki bütün araziye yerleşecek bir projesiydi. Bu proje de çeşitli nedenlerle durdu. Bizim için bir imkan çıktı. Bizim gönlümüzde yatan THY, özel sektör, TAİ ve Savuma Sanayi müsteşarlığı ile hep özel sektör hem de askeri anlamda çözümler üretmektir" diye konuştu.

Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmecisi HEAŞ firmasının Genel Müdürü İbrahim Büyükyumukoğlu ise Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ileri teknoloji endüstri parkında üretilen parçaların ihraç edileceği bir Havailmanı olarak planlandığını belirterek, "Ama bu proje yavaş ilerlediği için şu anda uluslar arası havaalanı olarak hem içi hem de dış hatlarda hizmet veriyor. Bakım onarım tesislerin de ülkeye de büyük katma değer getirilecek. Ülkeye büyük faydalar sağlayacak" dedi.

Projenin ortaklarından Onur Air Yönetim Kurulu Başkanı Cankut Bagana ise şu anda özel sektörün teknik bakım için ricacı konumunda sağda solda koşturur bir halde olduğunu belirterek, "Biz Abu Dabi, Beyrut, Slovenya ve Almanya'da teknik hizmetlerini alabilmek için dolanıp duruyoruz. Motorlarımızın bakımını Meksiko'da yaptırıyoruz. Savunma Sanayi Müsteşarlığı bize çok büyük yardımlar yaptı. Bu gün Türk Sivil Havacılığı için önemli bir gündür. Bu bir başlangıçtır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title