Haberler

İstanbul'da Flamenko Rüzgarı Esecek

İspanya'nın ünlü flamenko dans topluluğu Rojas ve Rodriguez, "Titanium" gösterisiyle 11 Nisan'da İstanbul'da sahne alacak.

İspanya'nın ünlü flamenko dans topluluğu Rojas ve Rodriguez, "Titanium" gösterisiyle 11 Nisan'da İstanbul'da sahne alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre topluluk, Avrupa'da kapalı gişe sergiledikleri, koreografisini ve yönetmenliğini yaptıkları "Titanium" adlı yeni gösterilerini Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sahneleyecek.

Flamenkoyu hip hop ile bir araya getirerek yenilikçi bir tavırla sunan topluluğa gösteride, İspanya'nın break dans şampiyonu B-boy Chey Jurado eşlik edecek.

Flamenko dansını uluslararası alanda daha geniş bir seyirci topluluğuyla buluşturmak amacıyla 1995'te bir araya gelen grup üyeleri, bugüne kadar birçok festivalde gösteri sergiledi.

Koreografisi ve müzikleri kendilerine ait "Don Juan" gösterisiyle 2004'te yılın en iyi gösterisi ödülünü alan Rojas ve Rodriguez, bugüne kadar Almanya, Yunanistan, Meksika ve Polonya'nın da aralarında bulunduğu 20'den fazla ülkede turne yaptı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İspanya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title