Haberler

İstanbul Bilim Üniversitesi Mezuniyet Töreni... - Türk Kardiyoloji Vakfınca Kurulan Üniversitenin İlk Mezunları Diplomalarını Törenle Aldı - Tıp Fakültesi Mezunları Arasında İlk Üçü, Kızlar Paylaştı

Türk Kardiyoloji Vakfınca kurulan İstanbul Bilim Üniversitesinin ilk mezunları diplomalarını törenle aldı.

Türk Kardiyoloji Vakfınca kurulan İstanbul Bilim Üniversitesinin ilk mezunları diplomalarını törenle aldı.

Akatlar'daki Mustafa Kemal Merkezinde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Kadir Has Üniversitesi bünyesinden bazı okulların devredilmesiyle Mart 2006'da kurulan İstanbul Bilim Üniversitesinin ilk mezunlarını verdiğini söyledi.

Karatay, Türk Kardiyoloji Vakfı kurucusu ve dolayısıyla üniversitenin temellerini atan Prof. Dr. Cemi Demiroğlu'nun bugün 4. ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak, Demiroğlu'nun istediği gibi bir bilim yuvası kurulduğunu ifade etti.

Kadir Has Üniversitesi çatısı altında 7 yıl boyunca eğitime devam ettiklerini belirten Karatay, insan sağlığıyla uğraşmanın bir sanat olduğuna dikkat çekerek, mezun olan öğrencilere, sağlık alanında çalışmanın bir ayrıcalık ve yaşam biçimi olduğunu anlattı.

Karatay, bugün 26'sı Tıp Fakültesinden olmak üzere Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan 189 mezun verildiğini kaydetti.

Törene katılan İstanbul Valisi Muammer Güler de, 4. ölüm yıldönümünde Prof. Dr. Cemi Demiroğlu'nu anarak konuşmasına başladı.

Güler, Türkiye'nin sağlık alanında çok büyük bir üniversiteye kavuştuğunu belirterek, mezun olan öğrencilerin bu alanda büyük hizmetler yapacağına inandığını söyledi.

-TIP FAKÜLTESİNDE BAŞARI KIZLARIN-

Törende daha sonra ilk olarak Tıp Fakültesi mezunları arasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Fakülte birincisi Filiz Çiftçi ödülünü Cemi Demiroğlu'nun eşi Nurten Demiroğlu, ikinci Serra Üreten Vali Muammer Güler ve üçüncü Asiye Merter İstanbul Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Cemşid Demiroğlu'ndan aldı.

Diplomalarını alan 26 tıp fakültesi öğrencisi ''Hipokrat Yemini''ni birlikte okudu.

Törende daha sonra Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunları da diplomalarını aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title