Haberler

İsrail, Yardımları da Vuruyor

BM'nin Gazze'deki En Üst Düzey Yetkilisi Ging, İki Gün Önce İsrail Birlikleri Tarafından İnsani Yardımın Saklandığı BM Merkez Binasındaki Depoları Bobalıyor Açıklaması Yaptı.

BM'nin Gazze'deki en üst düzey yetkilisi John Ging, iki gün önce İsrail birlikleri tarafından insani yardımın saklandığı BM merkez binasındaki deponun bombalanması yüzünden yüzlerce tonluk yiyecek ve ilacın yok olduğunu söyledi.

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Kurumu'nun (UNRWA) Gazze başkanı Ging, video konferans aracılığıyla BM'de gazetecilere Gazze'deki durumla ilgili bilgi verdi.

Ging, BM'yi hedef alan saldırıda hiçbir BM personelinin ölmemesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Gazze'deki saldırıların bir an önce sona ermesi gerektiğini, geçen her saat masum çocukların ve insanların öldüğünü anlatan Ging, Gazze'de 1 milyon insana ve kendi binalarına sığınan toplam 49 bin Filistinliye insani yardım sağladıklarını söyledi.

Ging bir soru üzerine özellikle çocukların büyük bir travma geçirdiklerini belirterek, en çok ölen ve sakat kalan çocukların kendisini üzdüğünü söyledi. Ging, ''21 gündür gece gündüz devam eden bu saldırılar sona ermeli, bu insanların gidecek bir yerleri yok, Gazze'de hiçbir yer güvenli değil, insanlar korku ve dehşet içindeler'' dedi.

Ging, zarar gören altyapının pahalı da olsa bir gün tamir edilebileceğini, ancak ölen insanların hiçbir zaman geri gelmeyeceğini belirtti.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title