Haberler

İsrail Vahşetine İsyan Mitingi

Çağlayan Meydanı'nda Düzenlenen 'Sustukça Ölüyoruz -İsrail Vahşetine İsyan Mitingi' Sona Erdi.

Saadet Partisi öncülüğünde İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırısını kınamak için Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen ''Sustukça Ölüyoruz-İsrail Vahşetine İsyan Mitingi'' sona erdi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, mitingde yaptığı konuşmada, bu mitingle ülkenin 72 milyon vatandaşına seslendiklerini, Filistin'de yaşananların artık herkesin sorunu olduğunu belirterek, ''Bu mesele artık halkların meselesi. Kim adaletten yana ise kim zalime karşı ise bu dava onların davası. Bu dava insanlık davası'' dedi.

Olayın duyulmasının ardından İstanbul'un, Ankara'nın ve insanlığın sokağa döküldüğünü ifade eden Erdoğan, ''Ancak dünyayı yönetenler, ülkeleri yönetenler sustular, seyrettiler ama insanlık susmadı. Yer yerinden oynadı. Sivil öfke büyüdükçe nihayet efendiler de kımıldadı. Vahşeti anladılar. Kımıldayarak ses verdiler. Onun için diyorum. Bu mesele halkların, milletlerin meselesi. Vicdanı, cesareti, feraseti olanların meselesi'' diye konuştu.

Yaklaşık 300 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği mitinge, bazı sanatçılar da katıldı. Mitinge destek vermek için gelen 3 Musevi, ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarını salladı.

Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine çeşitli mesajların yazılı olduğu pankart ve dövizler taşıyan katılımcılar, İsrail aleyhine sloganlar da attı.

Bir binanın duvarına İskenderun'da şehit olan askerlerin ve yardım gemisinde hayatı kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart asıldığı gözlendi.

İsrail bayrağının yakıldığı mitingde, ezgiler ve şiirler de okundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title