Haberler

İsrail Tankları Erez Sanayi Sitesine Girdi

Filistin'de Operasyonlarını Sürdüren İsrail, Son Olarak, Açılması İçin Türkiye'nin Yoğun Çaba Harcadığı Erez Sanayi Sitesi'ne Girdi. İsrail Basını Tarafından"Erdoğan'ın Bebeği" Olarak Nitelendirilen Erez'in Yağmalandığı Yönünde Haberler Geliyor.

Filistin'de operasyonlarını sürdüren İsrail, son olarak, açılması için Türkiye'nin yoğun çaba harcadığı Erez Sanayi Sitesi'ne girdi. İsrail basını tarafından "Erdoğan'ın Bebeği" olarak nitelendirilen Erez'in yağmalandığı yönünde haberler geliyor.

İsrail ordusunun 15 tank, çok sayıda zırhlı araç ve askerle birlikte Erez Sanayi Bölgesi'ne girdiği bildirildi. İsrail ordusunun Erez'de "tünel ve patlayıcı düzenek" aradığı kaydedildi. İsrail ordusunun, bir askerin kazılan bir tünelden sızan Filistinli direniş grupları tarafından kaçırılmasının ardından başlattığı "Yaz Yağmurları" operasyonu kapsamında Erez bölgesine dün öğleden sonra girdiği ifade edildi.

İsrail'de yayınlanan Yedioth Ahronoth gazetesine göre İsrailli yetkililer, tünel tehlikesinin hala mevcut olduğunu ve sadece İsrail askerlerini değil Gazze Şeridine yakın toplulukları da tehdit ettiğini söyledi.

"EREZ YAĞMALANIYOR"

Washington Post gazetesi de İsrail ordusunun Erez'e 15 tank, çok sayıda zırhlı araç soktuğunu, bölgede tünel ve patlayıcı aradığını yazdı. Gazete, İsralli askerlerin Erez'e girmesinin ardından sanayi sitesini koruyan Filistin polisinin görev yerlerini terk ettiğini, bunun üzerine yüzlerce Filistinli'nin Sanayi Bölgesindeki metalleri, kapıları hatta sokak lambalarını bile söktüğünü belirtti.

Haberde, çok sayıda genç Filistinlinin Erez'deki fabrikalara girerek alüminyum, mobilya, motor parçaları, kıyafet gibi satılabilecek çok sayıda eşyayı aldığı ve bunları eşekler ve araçlarla götürdüğü bildirildi. Haberde ayrıca, Erez'de silahların da birkaç kez ateşlendiğini, ancak herhangi bir ölüm haberinin bulunmadığı bildirildi.

İngiliz Times gazetesi de İsrail tanklarının ve askerlerinin Erez'e girdiğini yazdı.

ERDOĞAN'IN "BEBEĞİYDİ"

Erez Sanayi Sitesi'nin yeniden faaliyete geçmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül yoğun çaba sarf etmişti. Ocak ayı başında Filistin'e giden Gül, burada Erez Sanayi Bölgesi'nin imza törenine katılmıştı.

Erez, İsrail'de yayınlanan Jerusalem Post gazetesi tarafından "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bebeği" olarak nitelendirilmişti. Projenin 6 bin Filistinliye iş imkanı sağlaması bekleniyordu.

Konu, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin Ankara ziyaretinde de gündeme gelmişti. Erez projesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütüyordu. Proje, İsrail, Filistin ve Türkiye'den yetkilerin oluşturduğu Ankara Forumu toplantılarının da önemli bir gündem maddesini oluşturuyordu.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title