Haberler

İspanya'da Kimler Favori?

İtalya ve Fransa’daki üç haftalık büyük yarışların ardından sıra İspanya’ya geldi.

Bisiklet takviminin Tour de France ve Giro d'Italia'nın ardından üçüncü ve son büyük turu olan Vuelta a Espana, yarın Vlona de Arousa'daki 27 kilometrelik takım zaman karşı etabıyla 68. defa start alacak. Bisikletçileri sıklıkla tırmanırken göreceğimiz İspanya Bisiklet Turu, 15 Eylül'de Madrid'de noktalanacak 21. etapla veda edecek.

Peki, toplam 13 dağ etabının, 11 zirve finişinin bulunduğu Vuelta'da öne çıkan isimler kimler?

Fransa Bisiklet Turu ve İtalya Bisiklet Turu'nun aksine Vuelta, şampiyon çıkarmada daha yerel davranıyor. İspanyollar son 10 yılın altısında ülkelerinde düzenlenen bu büyük turda genel klasman liderine verilen kırmızı mayoyu kazanmayı başardı. Rakamın yedi olmamasındaki sebep ise, 2005'te dopingli çıkan Roberto Heras'ın şampiyonluğunun Rus bisikletçi Deniz Menchov'a verilmesi.

Fransa Bisiklet Turu'nda Chris Froome'a ayak uyduramayan son şampiyon Alberto Contador'un yer almayacağı yarışta en büyük favori, 28 yaşındaki Astana pedalı Vincenzo Nibali olarak gösteriliyor. 2010'da Vuelta'da şampiyon olan İtalyan bisikletçi, bu sene Giro'yu da kazanarak hanesine iki büyük tur zaferi yazdırmış durumda. Polonya Turu'nda performansı ile ilgili eleştirilere maruz kalan Nibali, Vuelta a Burgos'ta sıra tırmanışa geldiğinde neler yapabileceğinin cevabını herkese verdi. Akıllardaki soru ise, en son 2008'de Contador'un bir takvim yılı içerisinde İtalya ve İspanya turlarını alarak yaptığı dublenin tekrarlanıp tekrarlanamayacağı…

Geçen yıl Contador'un ardından ikinci olan 2009 şampiyonu 33 yaşındaki Alejandro Valverde de, genel klasmanın iddialı isimlerinden. Ne kadar iyi bir tırmanışçı olduğunu geçen seneki ikinciliği boyunca gösteren ve bu sezonki Bahar Klasikleri'ni iyi geçiren Valverde, 13 dağlık etabın bulunduğu Vuelta'da dikkat edilmesi gerekenlerden.

Geçelim bir diğer İspanyol'a; Joaquim Rodriguez. Podyumun gediklisi, fakat hiçbir zaman zirvede yer alamayanlardan. 34 yaşındaki Katusha pedalı, geçen seneki yarışın en güçlülerinden biri olmasına rağmen, Contador'u geçemedi. Kariyer zamanı gitgide tükenen Rodriguez, bu sene bir büyük tur zaferi istiyor. Bu doğrultuda tek endişesi ise, Fransa Bisiklet Turu'nun yorgunluğu…

Genel klasmanın diğer iddialı isimleri arasında SKY'dan Sergio Henao, AG2R'den Carlos Betancur ve Euskaltel-Euskadi'nin veteran pedalı Samuel Sanchez var. Kimi kazanacağı bilinmez. Kırmızı mayonun sahibi, büyük olasılıkla Vuelta'nın kraliçe etabı olan 21. etapta belli olacak. Fakat ikinci etap, dağlık yollar için kimin ne kadar istediğinin ilk sinyallerini verecek.

Bora Türkoğlu

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

İspanya İtalya Fransa Eylül Spor Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title