Haberler

İso Başkanı Küçük: "Terör Sorunu Artık Çözülmeli"

İstanbul Sanayi Odası (İso) Başkanı Tanıl Küçük, Türkiye'nin 25 Yıldır Terör Belasıyla Baş Etmeye Çalıştığını Belirterek, "Bunun Kolay Bir Mücadele Olmadığını Biliyoruz. Ama, Artık Ödediğimiz Maliyetler Taşınamaz Boyutlara Ulaşmıştır. Bu Sorun Artık Çözülmelidir" Dedi.

-İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, Türkiye'nin 25 yıldır terör belasıyla baş etmeye çalıştığını belirterek, "Bunun kolay bir mücadele olmadığını biliyoruz. Ama, artık ödediğimiz maliyetler taşınamaz boyutlara ulaşmıştır. Bu sorun artık çözülmelidir" dedi.

İSTANBUL(ANKA) – İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, Türkiye'nin 25 yıldır terör belasıyla baş etmeye çalıştığını belirterek, "Bunun kolay bir mücadele olmadığını biliyoruz. Ama, artık ödediğimiz maliyetler taşınamaz boyutlara ulaşmıştır. Bu sorun artık çözülmelidir" dedi.

İSO Başkanı Küçük, İSO'nun Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son dönemde artan terör olaylarına değindi. En son Hakkari'de yaşamını yitiren 12 askerle birlikte, son bir ay içinde 30 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu ifade eden Küçük, şunları söyledi:

"Bundan sonra Türkiye, birlik ve beraberliğini hiç bir şekilde bozmadan, moralini yüksek tutarak, sağduyu içinde, tüm boyutlarıyla, kapsamlı ve akılcı politikalarla, terörle mücadelesine kararlılıkla devam etmeli, ve bu işi artık sonuçlandırmalıdır. Biliyoruz ki, terör ve destekçileri asla hedeflerine ulaşamayacaktır."

-"SANAYİMİZ KADERİNE TERKEDİLEMEZ"-

Konuşmasında Merkez Bankası'nın yüksek faiz oranlarında şok indirime gitmemesinden yakınan Küçük, Merkez Bankası'nın faizleri aşağı çekmek konusunda neden muhafazakar davrandığının anlaşılamadığını savundu. Küçük, sanayiciler olarak ekonomideki kırılganlıkların sürdüğü bir dönemde Merkez Bankası'nın ölçülü ve temkinli duruşunu koruması gerektiğini anladıklarını ifade ederek, "Ancak, üretimde, istihdamda, ihracatta ve rekabet gücündeki sıkıntılara duyarsız kalınmasını, kulak verilmemesini kabul edemeyiz. Sanayimiz kaderine terk edilemez" diye konuştu.

-"YAPISAL REFORMLARDA 22 TEMMUZ'DAN BERİ GELİŞME YOK"-

Yüksek faiz konusunda çözümün tek adresi olarak Merkez Bankası'nı görmediklerini dile getiren Küçük, faiz oranları ve kurların arzu edilen seviyelere gelmesinin rekabet gücü ile ilgili sorunların biteceği anlamına gelmediğini vurguladı. Küçük, "Yüksek faiz oranları ve düşük kur yanında, rekabet gücümüzü zayıflatan diğer olumsuzluklar da mutlaka iyileştirilmelidir. Hükümet ve ekonomi yönetimi, ihracatı destekleyecek yeni enstrümanları acilen devreye sokabilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Küçük, hükümetin ilk üç ayki performansını da değerlendirdiği konuşmasında, "22 Temmuz'dan bu yana geçen üç ay sonunda, ekonomide süratle yapılması gerekenler noktasında henüz somut bir gelişme sağlanamamıştır" dedi. Küçük, kurun bu gün geldiği noktanın rekabet gücü açısından taşınamaz bir nokta olduğuna dikkat çekti.

-"GEREKEN FEDAKARLIĞI GÖSTERECEĞİMİZDEN KUŞKU OLMASIN"-

İSO Meclis başkanı Hüsamettin kavi de, gelinen süreçte terörü kınamanın ve lanetlemenin acıları hafifletmediğini dile getirerek, Türkiye'nin terör sorunun ekonomik, sosyal ve siyasal boyutlarıyla artık sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı. Kavi, "Türkiye'nin huzur ve geleceğini güvenlik altına almanın zamanı gelmiştir.

Biz de Türkiye ekonomisinin en önemli temsilcileri olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu ve fedakarlığı yerine getiririz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

-PROF. GÜRSEL: "PARA POLİTİKASI GEVŞEK OLMALI"-

İSO Meclis Toplantısı'na katılan Bahçeşehir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Seyfettin Gürsel de, "Yatırım-Üretim ve İhracat Cephesinden Enflasyon, Kur ve Faiz Politikaları Değerlendirmesi" konulu bir sunum yaptı. 2008 bütçesinin hazırlanış sürecinde, para politikası açısından önemli bir fırsat kaçırıldığını ifade eden Gürsel, "Ekonomi yönetimi stratejik bir hata yaptı. Yeni dönemde aşırı iddialı enflasyon hedefi yüzde 8'den 5'e sonra 4'e düşürülmesi, para politikasının sıkılığını aşırı artırdı" dedi.

Türkiye'nin gevşek bir para politikasına ve sıkı bir maliye politikasına ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

title