Haberler

İsmail Aytemiz'in İsmi Kars'ın Girişindeki Yeni Bulvara Veriliyor

Önceki Gün Toplanan Belediye Meclisi, Trilyonları Bulan Bir Çok Yatırım Yapan Hayırsever İşadamı İsmail Aytemiz'in İsminin Yeni Yapılan Kars Girişindeki Bulvara Verilmesini ve Ayrıca Spor ve Sergi Sarayı Önüne de Heykelinin Dikilmesini Oy Birliği ile Kabul Etti.

Önceki gün toplanan Belediye Meclisi, trilyonları bulan bir çok yatırım yapan hayırsever işadamı İsmail Aytemiz’in isminin yeni yapılan Kars girişindeki bulvara verilmesini ve ayrıca Spor ve Sergi Sarayı önüne de heykelinin dikilmesini oy birliği ile kabul etti.

Meclis toplantısında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, “İsmail Aytemiz, “Ben var olduğum sürece Kars’a her türlü katkıyı sunacağım” diyen ve sürekli kentimize yatırım yapan gurur duyduğumuz bir işadamımızdır. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan Spor ve Sergi Sarayı yine İsmail Aytemiz’in katkılarıyla yapılıyor. Bugüne kadar Kars’a katkı sunan herkesin adı ya bir sokağa yada bir caddeye verilmiştir. Bu kente geçmişte hizmet eden belediye başkanlarının, milletvekillerinin, emniyet müdürlerinin, valilerin adları verilmiştir” dedi.

İsmail Aytemiz’in Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onur ödülüne layık görüldüğünü de hatırlatan Alibeyoğlu, “İsmail Aytemiz için bizler ne yapsak azdır. Böyle insan Kars’ta az yetişmiştir. Ben öncelikle AK Partili Belediye Başkanı olarak Başbakanımızın adını vermeyi düşünmüştüm ama başbakanımız buna yanaşmadı. Biz de onun için Kars yerel basınının teklifi üzerine İsmail Aytemiz’in isminin yeni yapılan bulvara isminin verilmesini uygun gördük. İsmail Aytemiz Kars’ın modern zamandaki kurtarıcısıdır. Böyle bir kurtarıcıya her zaman ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

İsmail Aytemiz’in isminin yeni bulvara verilmesiyle ilgili meclis üyeleri de görüşlerini dile getirdiler. Kars’ın böylesine yardımsever bir işadamı olmasının herkesi gururlandırdığını belirten meclis üyeleri Aytemiz için verilecek kararlara memnuniyetle parmak kaldıracaklarını vurguladılar. Bu arada Aytemiz’in isminin bulvara verilmesinin oylanmasından önce meclis üyelerinden de Aytemiz’in büstünün spor ve sergi sarayı bahçesine dikilmesi teklifi geldi.

Ardından oylamaya geçildi ve Karslı Hayırsever işadamı İsmail Aytemiz’in isminin bulvara verilmesiyle heykelinin dikilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Karslı hayırsever işadamı İsmail Aytemiz, babası adına Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanat Lisesi ve ardından liseye ait yurt, Kafkas Üniversitesi Konservatuarı restorasyonu, Adliye binasının içinin iyileştirilmesi ve Karsspor’a milyarlarca lira maddi yardımlarda bulundu. Aytemiz son olarak kısa süre sonra açılışı yapılacak olan 6 milyon YTL’ye mal olan Spor ve Sergi Sarayını yaptırıyor.

(BA-Y)

07.10.2007 15:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title