Haberler

İran Yeni Öneri Paketini Açıklıyor

İran, Nükleer Faaliyetleriyle İlgili Güncelleştirilmiş Yeni 'Öneri Paketini' Yarın Açıklayacak.

İran, nükleer faaliyetleriyle ilgili güncelleştirilmiş yeni ''öneri paketini'' yarın açıklayacak.

Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, dünyadaki son gelişmeler ve değişmeler dikkate alınarak güncelleştirilen yeni öneri paketinin yarın 5 artı 1 ülkelerine sunulacağını söyledi.

Öneri, BM Güvenlik Konseyinin daimi üyeleri ile Almanya'dan oluşan 5 artı 1 ülkelerinin müzakere talebine ilişkin öneri paketlerine cevap niteliği taşıyor.

ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve Almanya, ayrıca Tahran yönetiminden uranyum zenginleştirme faaliyetlerini askıya almasını istemişti.

Batılı ülkelerin öneri ve taleplerinin kabul edilemeyeceğini belirten Tahran yönetimi, uranyum zenginleştirmeyi, kırmızı çizgisi olarak açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da dünkü basın toplantısında, ''Bize göre nükleer enerji dosyası kapanmıştır. Uluslararası yasalar çerçevesinde ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ile işbirliği içinde nükleer enerji faaliyetlerimize devam edeceğiz. İran halkının hakları konusunda hiçbir zaman müzakerelerde bulunmayacağız'' demişti.

UAEK'nın 28 Ağustostaki son İran raporunun da ele alındığı toplantıda Tahran yönetiminden eylülün son haftasında yapılacak BM Genel Kurul toplantısına kadar müzakere talebine olumlu cevap vermesi istenmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title