Haberler

İran Dışişleri Bakanı Zarif: İsrailli ajanlar, Trump'ı İran ile savaşa sokmak için Amerikalılara saldırı planlıyor

Güncelleme:

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrailli ajanların ABD Başkanı Trump'ı İran'a karşı savaşa sokmak amacıyla saldırı planladıklarını iddia etti. İsrailli ajanların Irak'taki ABD güçlerine saldırılar planladığına dair istihbarat elde ettiklerini ileri süren Zarif, ABD Başkanı Trump'ı uyardı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ı İran'a karşı savaşa sokmak için İsrail ajanlarının Irak'taki ABD güçlerine saldırılar planladığına dair istihbarat elde ettiklerini bildirdi.

''SAHTE BİR SAVAŞ NEDENİ YARATMAYI PLANLIYORLAR''

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Irak'tan gelen yeni istihbarat, İsrailli ajan-provokatörlerin, Trump'ı sahte bir savaş nedeni ile karşı karşıya bırakmak için Amerikalılara karşı saldırılar planladıklarını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

''TUZAĞA KARŞI DİKKATLİ OL''

ABD Başkanı Trump'a "Tuzağa karşı dikkatli ol." diye seslenen Zarif, İran'a karşı herhangi bir saldırının sonuçlarının özellikle İsrail için ağır olacağı uyarısında bulundu.

Doğruluk Kontrolü
"İsrailli ajanların ABD Başkanı Trump'ı İran'a karşı savaşa sokmak amacıyla ABD'de saldırı planladıkları iddiası"
YANLIŞDOĞRU
BULGULAR

"İran Dışişleri Bakanı, İsrailli ajanların ABD Başkanı Trump'ı İran'a karşı savaşa sokmak için saldırı planladıklarını ileri sürdü. Zarif, ABD'de gerçekleştirileceği iddia edilen saldırı için Trump'ı uyardı. Konuyla ilgili açıklama yapan İsrail Enerji Bakanı Steinitz, saldırı planı iddiasını reddet"

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mevlüt Çavuşoğlu Donald Trump İran Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title