Haberler

Iraklı Baba, Çocuklarının Tedavisi İçin Geçici Kimlik Bekliyor

IRAK'taki iç savaştan kaçarak Ankara'ya yerleşen İmet Alnuseiyne, geçici kimlik kartları henüz çıkarılmadığı için çalışamadığını, doğuştan parmakları olmayan 2 oğlunu tedavi ettiremediğini ve kızını okula gönderemediğini belirterek, yetkililerden yardım istedi.

IRAK'taki iç savaştan kaçarak Ankara'ya yerleşen İmet Alnuseiyne, geçici kimlik kartları henüz çıkarılmadığı için çalışamadığını, doğuştan parmakları olmayan 2 oğlunu tedavi ettiremediğini ve kızını okula gönderemediğini belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Irak'ın Telafer kentindeki DEAŞ zulmünden kaçarak 1 ay önce eşi ve 3 çocuğuyla Kahramankazan'a yerleşen kaynak ustası İmet Alnuseiyne, geçici kimlik kartı olmadığı için çalışamadığını söyledi. Aylık kirası 400 lira olan bir apartman dairesinde kardeşi ve onun ailesiyle birlikte yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirten Alnuseiyne, evde halı ve birkaç yatak dışında başka eşya olmadığını söyledi. İki oğlunun doğuştan parmaklarının olmadığını, kızını ise okula gönderemediğini vurgulayan İmet Alnuseiyne, şöyle konuştu:

"Oğullarım Abdulbasid ve  Muhammed'in doğuştan parmakları yok. Kızım Hüda 9 yaşında ama okula gidemiyor. Geçici kimlik kartı çıkaramadığımız için herhangi bir işte çalışamıyorum. Kimlik kartlarımız olmadığı için çocuklarımı ne okula gönderebiliyor ne de tedavi ettirebiliyorum. Biz sokak sokak gezip dilenemeyiz. Bizim istediğimiz geçici kimliğimizi almak ve bir işte çalışmaya başlamak. Ben kaynakçı ustasıyım. Türk soydaşlarımızdan bu yardımı bekliyorum."

- Kahramankazanankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Telafer Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title