Haberler

İphone X Aslında Küçük Bir Kinect!

Microsoft'un yıllar önce Xbox ile beraber piyasaya sunduğu Kinect, sizin el ve kol hareketlerinizi algılayarak oyun oynama deneyimi farklı bir noktaya taşımayı hedefliyordu.

Microsoft'un yıllar önce Xbox ile beraber piyasaya sunduğu Kinect, sizin el ve kol hareketlerinizi algılayarak oyun oynama deneyimi farklı bir noktaya taşımayı hedefliyordu. Peki ne kadar başarılı oldu derseniz orası tartışılır. Ancak Apple'ın bu teknolojiyi oldukça akıllıca kullandığı kesin.

TrueDepth kamera sistemi, yenilenmiş bir Kinect!

Apple'ın iPhone X modelinde yer verdiği TrueDepth kamera sistemi, küçük boyutuna rağmen içerisinde barındırdığı birçok bileşenle takdiri kazanmıştı.

İçerisinde kızılötesi kamera, ışık projektörü, yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü, hoparlör, mikrofon, 7 MP ön kamera ve nokta projektörünü barındıran bu küçük modül, Microsoft'un 2009 yılında duyurusunu yaptığı Kinect'in güncel versiyonu.

İçerisinde kızılötesi emitör, renk sensörü, kızılötesi derinlik sensörü, titreşim motoru ve 4 farklı mikrofon bulunduran Kinect, PrimeSense şirketi tarafından Microsoft için geliştirildi. Sonrasında ise 2013 yılında PrimeSense Apple tarafından satın alındı.

Bir süredir Apple bünyesinde geliştirmelerine devam eden PrimeSense, 2017 yılında ise TrueDepth kamera modülü sayesinde hareket takibi yerine yüz tarama için kullanılıyor.

Face ID özelliğinin kusursuz çalışması için büyük emekler harcanarak geliştirilen güncel Kinect sistemi, 30 binden fazla nokta ile yüzünüzün detaylı bir haritasını çıkartıyor. Ayrıca Face ID özelliğinin yanı sıra bu sistem Animoji özelliği içinde iPhone X modelinde kullanıyor.

Kaynak: Shiftdelete / Ekonomi

Microsoft Apple Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title