Haberler

İnternette Yayınlanan Hiçbir Haber Kaybolmuyor

Güncelleme:

Şirketinizden ve ürünlerinizden milyonlarca kişi haberdar olsun!

Haber sitelerini kaç kişi okuyor?

Türkiye'de 2005 yılından itibaren 12 milyondan fazla kişi internet kullanırken, 2007 yılında bu rakamın 16 milyon civarına ulaştı. Kullanıcı sayısı 2010 yılında 23 milyon, 2012 yılında 36 milyonu geçti. Bugün Türkiye'de yaklaşık 37,5 milyon kişi internet kullanıyor.

İnternete giren insanların %72'si metin içerikli bilgi okuyor. Bu insanların büyük bölümü internette haber okuyor, haberleri internetten takip ediyor. Bugün ülkemizde 40'ın üzerinde haber sitesini – her bir siteyi – 100 binin üzerinde kişi takip ediyor.

İnternette yayınlanan hiçbir haber kaybolmuyor!

Şirketinizle ve ürünlerinizle ilgili bir haber, gazete mecrasında yayınlandığında sadece o gün için okurlara ulaşırken, dergi mecrasında sadece o ay için okurlara ulaşırsınız. Diğer gün ve aylarda haberiniz bu mecraların okurlarına ulaşmaz. TV mecrasında ise, "reklamın", "haberin" yayınlandığı sürece genellikle "reklam kuşaklarında" tüketicinize ulaşma imkanı vardır. Çoğunlukla 30 sn ile yarım saatlik bir süreçte tüketicinize ulaşmaya çalışırsınız.

İnternette yapılan hiçbir haber kaybolmuyor. Leon- İstanbul İletişim Danışmanlığı İletişim Uzmanı Remzi Kalafat bu konuda şunları söyledi: " Mesala bugün yayınlanan bir haber sitenin ana sayfası ve kategori sayfalarında yayınlandığında onbinlerce kişi okuyor. Güncelliğini yitirdiğinde, daha sonra o haber sitenin içinde saklanıyor ve sadece GÜNCEL kategorilerde yer almıyor. Ama sitede uzun yıllar kalıyor." dedi.

Arama motorlarına şirketiniz ve haberde geçen ürünlerinizle ilgili bir kelime, konu başlığı ve haber arandığında potansiyel müşteriniz bu sitelerde yayınlanan haberlerle karşılaşır.

Leon-İstanbul İletişim Danışmanlığı ile DiJital PR

Leon-İstanbul İletişim Danışmanlığı; şirketlere, kurumlara, markalara ve bu markaların ürünleri ile ilgili internet haber sitelerinde ve tematik portallerde haber çıkarılması, advertorial yayını gibi konularda dijital medya danışmanlığı hizmeti sunmaktadır.

Duyurusunu yapmak istediğiniz konuyla ilgili basın bülteninizi hazırlıyor ve ülkemizde yayın yapan hedef kitlenize uygun internet yayın mecralarına bu bülteninizi ulaştırıyor, yayınlanması konusunda editör, muhabir, yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmeleriyle görüşmeler, toplantılar yapıyoruz.

Yaptığımız bu çalışmalar sayesinde haberleriniz kısa sürede internetteki bütün haber sitelerine yayılıyor.

Bu kazanımların yanında DiJital PR'ın diğer büyük kazanımlarını şu şekilde özetleyebiliriz!

Arama Motorları Şirketiniz ve Ürünlerinizle İlgili Haberleri İndexlesin!

Arama Motorları hakkınızda internet haber sitelerinde ve tematik portallerde çıkan haberleri indexlesin, en az 5 yıl boyunca hakkınızdaki pozitif haberleri internette kalsın!

Örneğin, arama motorlarında kurumunuz, hizmetleriniz ve ürünlerinizle ilgili 3. kişinin ağzından yazılmış ve sizi anlatan içerik çok fazla yok. Yapılacak haber çalışmalarının en önemli avantajlarından biri Google, Yandex, Yahoo gibi arama motorlarında 5-6 yıl boyunca işinize yarayacak hakkınızda pozitif haberlerin indexlenmesi olacaktır.

Bu sayede kurumunuz ve ürünlerinizle ilgili bir fikri olmayan potansiyel müşterileriniz şirketinizi ve sunduğunuz hizmetleri araştırdığında yani sizi google'ladığında hakkınızda internet haber sitelerinde ve tematik portallerde yayınlanan haberlere ulaşacak. Bu haberler sizin kontrolünüzde yazıldığı için hakkınızda pozitif bilgilere ulaşmış olacak. Potansiyel müşterilerinize doğru mesajları bu haberlerle vermiş olacaksınız.

Ayrıca günümüzde hemen herkes ve her kurum yeni tanıştığı veya bir şekilde iletişim kurduğu şirket ve kişileri önce arama motorlarında "kimlik sorgulaması" yapıyor.

Bir örnek vermek gerekirse, şirket yöneticileriniz mesela müşteri temsilcileriniz şirketinizi tanımayan bir müşteri adayına ya da başka bir potansiyel iş ortağınız olabilecek bir şirkete toplantıya gittiğinde toplantı sonrası, görüşülen kişi şirketinizi google'ladığında hakkınızda yukarıda saydığımız sitelerde yayınlanan haberlerle karşılaşacaktır.

Bu sayede görüşmeye gidilen şirketin sizinle çalışma sürecine girmesi süreci hızlanacaktır. Görüşülen ürün veya hizmet satmaya çalıştığınız potansiyel bir müşteri adayı ise, o kişinin sizden ürün veya hizmet satın alma süreci daha kolay olumlu neticeye bağlanacaktır.

Digital PR Yaparak Sosyal Medyadaki Sayfalarınıza İçerik Üretin!

Bugün hemen her şirket hem kurumsal olarak hem de ürün veya hizmetleriyle ilgli sosyal medyada gruplar oluşturuyor.

Kurum olarak Facebook ve Twitter'da sizi takip eden bu kişilere düzenli olarak içerik üretmek durumundasınız. Yayınlanan bütün haberleri haber sitelerindeki sosyal medyada sizi takip eden potansiyel müşteri adaylarınızla veya varolan müşterilerinizle paylaşabilirsiniz. Özetlemek gerekirse yayınlanan haberler sayesinde sosyal medyadaki sayfanıza da otomatik olarak içerik üretmiş olacaksınız. Sosyal Medyadan sizi takip eden kişilere yayınlanan haberleri okutmuş olacaksınız. Bu sayede varolan müşterileriniz hakkında pozitif fikirlere sahip olacak, potansiyel müşterilerinize de ürünlerinizin satış sürecini hızlandırmış olacaksınız.

Medyada Haber Olarak Rakiplerinize Hem Fark Atın, Hem de Sektöre Yön Veren Bir Kurum Olduğunuzu Gösterin!

Yayın mecralarına herkes reklam verebilir, ancak çok az şirketin haberleri medyada yer bulur. Digital PR sayesinde diğer bir büyük kazanımız ise, sektörde var olduğunuzu, bu sektörde kalıcı olduğunuzu, sektöre yön veren bir kurum olduğunuzu rakiplerinize göstermiş olacaksınız. Kıyasıya rekabetin yaşandığı sektörünüzün temel taşlarından biri olduğunuzu birçok rakibinize fark atarak göstermiş olacaksınız.

Remzi Kalafat | Medya İlişkileri Yönetmeni

Leon-İstanbul İletişim Danışmanlığı

Feriköy Mahallesi, Baruthane Cad. Gediz Sok. Çimen Apt. No :05/13 Şişli-İstanbul

E-posta: remzi@leon-istanbul.com

Tel: 0 212 247 20 82 GSM: 0 554 586 61 02

Web: www.leonistanbul.com

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Google Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title