Haberler

İnsanı Yardım Platformu Koordinatör Vali Dalmaz'ı Ziyaret Etti

Şanlıurfa STK İnsani Yardım Platformu başkanı Osman Gerem ve Platform üyesi Yusuf Mert, Gaziantep'te merkezi bulunan Suriye Koordinatör Valiliği'ni ziyaret etti.

Şanlıurfa STK İnsani Yardım Platformu başkanı Osman Gerem ve Platform üyesi Yusuf Mert, Gaziantep'te merkezi bulunan Suriye Koordinatör Valiliği'ni ziyaret etti.

Osman Gerem, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ile yapılan görüşmede, mülteci kampında ve illerde bulunan Suriyeli sığınmacıların eğitimiyle ilgili sıkıntılarını iletti. Eğitim merkezleri ve sağlık alanındaki sorunları anlatan Gerem, Suriyeli vatandaşların eğitiminde görev alan öğretmenlerin maaş sıkıntılarının olduğunu ve sağlık alanında ise muayene olup ilaç alamadıklarını söyledi.

Ziyaret ile ilgili olarak açıklamada bulunan Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, "Sivil toplum örgütlerimizin bu anlamda Suriye sürecinde Suriye'ye katkıları takdire şayandır. Kilis, Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'da bulunan STK'lar taşın altına ellerini koyarak, bu hizmeti yapıyorlar. Burada, vatandaşlarımızın yardımseverliğinin de altını çizmek gerekiyor. Canla başla yardım ediyorlar. STK'lar da yanı başlarında cereyan eden bu hadiselere duyarsız kalmıyor ve onlarda canla başla çalışıyorlar. STK'lar sayesinde Türkiye bu yükün altından daha kolay kalkabiliyor. STK'lar olmazsa Türkiye bu 400 bin kişiyi bulan sığınmacılar yükü altında baş etmesi daha zordu. Bu yardım ağı sayesinde toplumsal sorunları yaşamadan geçirmiş oluyoruz. Suriye'ye gönderilen yardımların, çok büyük katkısı var. Hepsinden Allah razı olsun. Ben buradan hayırsever tüm halkımıza da sizin aracılığınız ile teşekkür etmek istiyorum" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Dalmaz Gaziantep Şanlıurfa Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title