Haberler

İngiltere Siyasi Direktörü Gass Tahran'da

Güncelleme:

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Sir Simon Gass, İran'ın başkenti Tahran'da temaslarda bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Sir Simon Gass, İran'ın başkenti Tahran'da temaslarda bulundu.

İRNA'nın haberine göre, resmi temaslarda bulunmak üzere İran'a giden İngiltere Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Gass, İran Dışişleri Bakan yardımcıları Abbas Irakçi, Mecid Taht Revançi ve Hüseyin Emir Abdullahiyan ile ikili ilişkiler, nükleer enerji ve Ortadoğu'daki gelişmelerle ilgili görüşmeler yaptı.

Gass, Revançi ve Irakçi ile görüşmelerinde, yürütülen nükleer enerji müzakereleri ve uluslararası konuları ele alırken daha sonra Arap ülkeleri ve Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Ortadoğu'daki gelişmeler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Simon Gass, Batı Avrupa'dan Sorumlu Dışişleri Bakanlığı Direktörü Ebulkasım Delfi ile elçiliklerin çalışma imkanlarını artıracak kademeli iyileştirmeleri de değerlendirdi.

Delfi, görüşmede, İngiltere Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Komisyonu'nun İran hakkında hazırladığı "olumsuz" rapor ve İngiltere Hazine Bakanlığı'nın İranlı bazı yöneticilere yönelik aldığı "yaptırım" kararının, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesiyle ilgili çabalara gölge düşürdüğünü belirtti.

Üniversite öğrencilerinin Tahran'da 2011 Kasım ayında İngiltere Konsolosluğu önündeki gösteriler ve İslam Şura Meclisi'nin, ilişkilerin seviyesini düşürme kararı almasından sonra, İngiliz diplomatlar ülkeyi terk etmiş, iki ülke arasındaki ilişkiler kesintiye uğramıştı.

Tahran'da, 2009-2011 yılları arasında İngiltere Büyükelçisi olarak görev yapan Gass, kesintiye uğrayan ilişkilerin ardından İran'ı ziyaret eden ilk İngiliz siyasetçi oldu. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Dışişleri Bakanlığı Tahran İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title