Haberler

İngiliz Şarkıcı Tepkiler Üzerine Çark Etti

Hazreti İsa ile İlgili Hakaret İçeren Sözleri Nedeniyle İngiliz Pop Şarkıcısı Elton John'a Hangi Dinden Olursa Olsun Dünyanın Bütün Ülkelerinden Tepki Yağıyor. ABD'de Yayımlanan Bir Dergiye Konuşan Şarkıcının Sözleri Bugün Türkiye'de Çıkan Birçok Gazetede Yer Alınca Türkiye'den de John'a Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü. Ünlü Şarkıcı Gelen Tepkiler Üzerine Sözlerinin Yanlış Anlaşıldığını İfade Etti.

Hazreti İsa ile ilgili hakaret içeren sözleri nedeniyle İngiliz pop şarkıcısı Elton John'a hangi dinden olursa olsun dünyanın bütün ülkelerinden tepki yağıyor. ABD'de yayımlanan bir dergiye konuşan şarkıcının sözleri bugün Türkiye'de çıkan birçok gazetede yer alınca Türkiye'den de John'a tepkiler çığ gibi büyüdü. Ünlü şarkıcı gelen tepkiler üzerine sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Amerikan "Parade" dergisine verdiği demeçte Hazreti İsa için hakarete varan ifadeler kullanan ünlü şarkıcı Elton John'a başta Hristiyan alemi olmak üzere tüm dünya tepki gösteriyor.  

John’un sözleri ABD’deki Hıristiyan toplulukları öfkelendirirken, ülkede Katolik Birliği’nin başkanı Bill Donohue, İngiliz şarkıcının bu konuda yorum yapacak "son kişi" olduğunu söyledi.   

"JOHN'UN SÖZLERİ SAÇMALIK"

ABD'deki Hristiyan topluluklarından Christian Voice’un yöneticisi Stephen Green de şarkıcının söylediklerini "saçmalık" olarak nitelendirdi ve yüz binlerin öfkesini şöyle dile getirdi: "John ilgi çekmeye çalışıyor."

John’a ülkesi İngiltere’den şiddetli tepki geldi. BBC kanalına konuşan İngiltere Kilisesi sözcüsü, "Hz İsa’nın tarihi kişiliğiyle ilgili yorumları yapacak kişi John değil, bu işin bilimiyle uğraşanlardır" dedi.

BULGARİSTAN'DAN SERT TEPKİ

John'a en sert eleştirilerden biri ise Bulgaristan Ortodoks Kilisesi oldu.

Filibe bölgesi metropoliti Nikolay, kilise adına yaptığı resmi açıklamada, Bulgaristan'da 13 Haziran'da konser verecek olan şarkıcının sözlerinin, "kutsal Paskalya orucu döneminde Hristiyanları doğru yoldan saptırmayı amaçladığını" öne sürdü.

"KENDİ GÜNAHLARINA BAKSIN"

Nikolay, "Bu insan (Elton John), kendi günahını Hz. İsa'ya yakıştırmaya çalışıyor" ifadesini kullandı. 

ÖZÜR DİLEMESİ BEKLENİYOR

İngiliz şarkıcı, Hz. İsa ile ilgili sözlerine gelen tepkiler üzerine bugün Amerikan WGN-TV kanalı muhabiri Dean Richards'a yaptığı açıklamada, sözlerinin amacını aştığını ve yanlış anlaşıldığını ifade etti.

John'un Richards'la yaptığı röportajın tamamı yarın radyo üzerinden, Pazartesi günü ise TV'den yayınlanacak. Röportajda ünlü şarkıcının özür dilemesi bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title