Haberler

İlk Tesla Model 3'ler Teslim Edildi!

11 yıllık bir planın son aşaması olan Tesla Model 3, nihayet yollara çıkıyor.

11 yıllık bir planın son aşaması olan Tesla Model 3, nihayet yollara çıkıyor. Elon Musk"ın 11 yıl evvel kaleme aldığı "Çok Gizli Tesla Motors Ana Planı" yazısında belirttiği uygun fiyatlı sıfır emisyonlu, elektrikli otomobil ilk sahiplerine teslim edildi!

S, 3, X on a bridge

— Tesla (@TeslaMotors) İlk 30 Tesla Model 3 teslim edildi!

Türkiye saati ile 29 Temmuz sabah 7 civarında ilk sahiplerine teslim edilen Model 3"ler, Elon Musk"ın sunuculuğunu yaptığı ve canlı yayınlanan bir etkinlikle gerçekleştirildi.

0001 seri numaralı Model 3"ün sahibi olan Elon Musk"ın bu araçla sahneye çıkmasıyla başlayan etkinlik yaklaşık 15 dakika sürdü ve ilk 30 müşterisine bu özel araçları teslim ettiler. Tabi bu ilk 30 şanslı kişinin, Tesla"ya oldukça yakın belki de Tesla"nın ilk yatırımcıları olduğu düşünülüyor.

Büyük bir bilinmezlikle tanıtılan Model 3, beklenenin çok üstünde aldığı siparişle üretim bandında oldukça zorlanırken, diğer modellerinde olduğu opsiyonların bu model için yapılmasına imkan tanınmadı.

Watch a Tesla Model 3 vs. Volvo S60 side-pole impact test

— Tesla (@TeslaMotors)

Lansmanda Model 3 hakkında oldukça az bilgi verilirken, tasarımının şu ana kadar gördüğümüz prototip modellerden pek bir farkının olmadığı da gözlerden kaçmadı.

İç tasarımda oldukça sade bir görünüm tercih eden Tesla mühendisleri, artık birçoğumuzun aşına olduğu o dev ekranı bu sefer dikey değil de yatay konumlandırmışlar. Araçta bundan başka bir ekran bulunmazken hız vb. sürüş bilgileri de bu ekranda yer alıyor.

A look inside Model 3

— Tesla (@TeslaMotors)

Bu konuyla ilgili Elon Musk lansmanda, kendi ürettikleri tüm araçların tam otonom sürüşe hazır olduğunu ve ilerde tüm araçların otonom olacağı, bizim hiçbir şeye ihtiyacımızın olmayacağını vurguladı.

Onun haricinde Model 3 için özetle Model S ve Model X"ten daha küçük, seri üretim için planlanmış ve daha uygun fiyatlı bir otomobil diyebiliriz.

Toparlamak gerekirse; şu an için 1 – 1 buçuk yıl sonrasına teslimat zamanı verilen Model 3, motor seçeneğine göre 5.1 – 5.6 saniyede 0 – 100 km/s hıza çıkabiliyor, 350 ile 500 km menzil sunabiliyor, kullanım başına ödeyeceğiniz bir Supercharging imkanı sunuyor ve 15 inçlik yatay olarak konumlandırılmış ortak bir ekranı bünyesinde barındırıyor.

Tesla hayranlarını üzecek bir diğer detay ise Model S ve Model X"te gördüğümüz arabanın şeklindeki o anahtar Model 3"lerde verilmiyor. İşin güzel kısmı ise akıllı telefonunuza yükleyebileceğiniz Tesla uygulamasını anahtar olarak kullanabileceksiniz. Ayrıca anahtar yerine kredi kartı şeklinde bir kartta veriliyor. En azından Model 3 teslim partisinden yapılan yayınlardan gördüğümüz kadarıyla...

En son olarak fiyatlardan bahsedelim. Standart ve uzun menzilli olmak üzere iki farklı seçenek sunulan Model 3 için belirlenen fiyatlar, standart model için 35 bin dolar iken uzun menzilli model için 44 bin dolar.

Tesla Model 3"e daha yakından bakmak için diğer sayfalara göz atabilirsiniz.

{pagebreak

{pagebreak

{pagebreak

{pagebreak

{pagebreak

{pagebreak

{pagebreak

{pagebreak

{pagebreak

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Nicola Tesla Tesla Motors Elon Musk Türkiye Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title