Haberler

İlaç Alım Protokolünde Uzlaşma Sağlandı

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Eczaneler Arasında İlaç Alım Protokolüne İlişkin Kriz Aşıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İlaç Temin Protokolü ile İlgili Çalışmaları Neticelendirdiklerini ve Bu Uzlaşmanın Yarın İtibariyle Geçerli Olduğunu Bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile eczaneler arasında ilaç alım protokolüne ilişkin kriz aşıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ilaç temin protokolü ile ilgili çalışmaları neticelendirdiklerini ve bu uzlaşmanın yarın itibariyle geçerli olduğunu bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu ve eczaneleri karşı karşıya getiren ilaç alım protokolünde uzlaşma sağlandı. Akşam saatlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ve ilaç üreticileri bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 2.5 saat süren toplantının ardından Bakan Çelik ve Türk Eczacılar Birliği Başkanı Çolak, birlikte basına açıklamalarda bulundu. Bakan Çelik, 2008-2009 yılı ilaç temini protokolüne ilişkin çalışmaların bugün neticelendirildiğini ve uzlaşma sağlandığını kaydetti. Bakan Çelik, protokolün yarından itibaren geçerli olacağını belirtti.

Toplantıda ağırlıklı olarak iki konu üzerinde durduklarını anlatan Bakan Faruk Çelik, kurum ıskontoları ve bu ıskontoların eczanelere getirdiği külfet konusunda uzlaşmaya varıldığını ifade etti. İkinci olarak eczacı ıskontolarının ele alındığı ve bu konulara çok önemli bir düzenleme yaptıklarını belirten Bakan Faruk Çelik, eski ve yeni düzenleme rakamlarını açıkladı. 2007 yılındaki ciro ve ıskonto rakamlarının 0-240 milyar arasında yüzde 3, 240-480 milyar arasında yüzde 3.5, 480-600 milyar arasında yüzde 4, 600 ve üstündeki ciro için yüzde 4.5 olduğunu hatırlatan Bakan Çelik, uzlaşılan ıskonto rakamlarının ise 0-350 milyar arasında yüzde 1, 350-600 milyar arasında yüzde 2, 600-900 milyar arasında yüzde 3, 900 milyar üzerinde yüzde 4 ıskonto olarak belirlendiği açıkladı. Bakan Çelik, "Cirosu düşük olan eczaneler için son derece önemli bir düzenleme gerçekleştirilmiş oldu" dedi.

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ise, katkılarından dolayı Bakan Çelik'e teşekkür etti. Çolak, "Bu anlaşmayla vatandaşları sıkıntıya sokmayacak karar çıktı. Yarından itibaren vatandaşlarımız çok rahat ilaçlarını eczanelerden temin edebilecekler" diye konuştu.

Çelik ve Çolak, daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Çelik, bir gazetecinin 'Bunun devlete maliye ne oldu?' sorusuna, "Bu konu çok teferruatlı açıklama gerektiriyor. Mevcut protokolün sosyal güvenlik kurumuna yılık maliyeti 470 trilyon liraydı" cevabını verdi.

Bir gazetecinin 'Varılan anlaşmadan tatmin oldunuz mu?' sorusu üzerine Çolak ise, şunları söyledi:

"Tatmin değişik bir olgu. Geldiğimiz nokta uzlaşmadır. Bizim taleplerimiz elbette ki o düzeydeydi. Ama sonuçta her olaya özgü bir gelişim vardır. Sonuç olarak meslektaşlarımızı rahatlatacak bir karar çıkmıştır. Özellikle düşük cirolu eczanelerimiz bu sözleşmeyle rahatlamışlardır." Bu düzenlemeye göre, cirosu en düşük eczane yüzde 4.8 bir artı kazanç, cirosu en yüksek olan eczane ise yüzde 3.8 artı bir kazanç sağlamış oldu.

(EDA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title