Haberler

İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantısı

Gümüşhane İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları başladı.

Gümüşhane İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları başladı.

Gümüşhamne İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında, Meclis Toplantı Salonunda başlayan Mart ayının ilk toplantısına Vali Yusuf Mayda, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, Kürtün Kaymakamı Abdulselam Öztürk, Köse Kaymakamı Ali Gökay, Şiran Kaymakamı ve Kelkit Kaymakam Vekili Edip Çakıcı, Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Yalçın ve İl Genel Meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Mayda, hesap verilebilir, şeffaflık anlayışı içinde, demokratik ilkelere saygılı devlet anlayışı doğrultusunda güzel bir ekip çalışması gerçekleştireceklerini belirterek, "Koordineli çalışmanın işleri kolaylaştıracağını, hızlandıracağını ve etkin yönetim gerçekleştireceği konusunda kuşkum yok. Bu doğrultuda İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi ve kaymakamlarla koordineli olarak kamu hizmetlerini gerçekleştireceğiz" dedi.

Gerek merkezi hükümet yardımları gerekse Özel İdare öz kaynakları ile daha fazla hizmeti gerçekleştirmeye yönelik çalışma yapacaklarını belirten Vali Mayda, sorunları da yerinde tespit etmek suretiyle etkin hizmeti el birliği ile vatandaşlara sunmuş olacaklarını söyledi.Vali Mayda, konuşmasının son bölümünde ise ilde yapımı planlanan yatırım çalışmaları ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Önümüzdeki tarihlerde Emniyet Genel Müdürlüğü vasıtası ile Çevik Kuvvet ve Özel Harekat birimimiz için bir bina yapılacak. Hasar gören İmam Hatip Lisemizle ilgili bir çalışma yapıldı ve planlamadan geçti. Şu an itibarı ile pansiyonu yetişmemişti buna yönelik 200 öğrencilik talebimizi de yaptık. Arazi bağışı konusunda çalışmaların devam ettiği Huzurevimizle ilgili Belediye Başkanımız da girişimlerde bulundu. Çiftçioğlu ailesinin hibe edeceği arazi üzerinde güzel bir huzurevi yapacağız. "Gümüşhane olarak içme suyu, yol ve diğer altyapı hizmetlerine ağırlık vereceklerini ancak bu yıl ve izleyen yıllarda turizme ve tanıtıma da ağırlık vereceklerini dile getiren Vali Mayda, "Artık dünya küçüldü, bir köy haline geldi. Herkes değişik yerlere seyahat ediyor. Biz de bu pastadan payımızı almaya çalışıyoruz" dedi.

Vali Mayda, turizm alanında özellikle kent merkezine 3 kilometre mesafedeki Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'ndeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bölgenin koruma imar planını tamamlanmak üzere olduğunu ve en kısa zamanda turizme açılması gerektiğini belirten Mayda, "Bu konuda biraz gecikmiş sayılırız. Ancak Turizm Bakanlığının kaynaklarını devreye sokmak suretiyle orada da bir canlılık yaşanacak" dedi.

Mayda, şöyle devam etti:

"Mayıs ayı içerisinde 40 tur operatörü ilimize gelecek. Destinasyon olarak, ayrı bir varış bölgesi olarak ilimizin ilan edilmesi lazım. Şu anda Trabzon'a geliyorlar kısmen şehrimize gelip geri dönüyor. Turizmde biz gelecek bekliyoruz. İlimizin kalkınmasına yönelik turizmde katkılar bekliyoruz. Bu konuda konaklama ile ilgili de ciddi sorunlarımız var. Müteşebbislerimizi yeni oteller yapılması özellikle 5 yıldızlı oteller yapılması noktasında teşvik ediyoruz. Artık 5 yıldızlı bir otelin ilimizde kurulması gerekiyor. Bu talebi de işadamlarımıza ilettik. Önümüzdeki tarihlerde bunun meyvesini de göreceğiz."

Toplantıda daha sonra ilçe kaymakamları 2011 yılında yapılan çalışmalarla ilgili olarak brifing verdiler.

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Cahit Karatepe Yusuf Mayda Gümüşhane Torul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title