Haberler

Ikby Başbakanı Barzani'nin Bağdat Temasları

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Bağdat'taki temaslarında, Kürt milletvekillerinin meclise, bakanların da hükümete dönmesi konusunu ele aldıklarını söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Bağdat'taki temaslarında, Kürt milletvekillerinin meclise, bakanların da hükümete dönmesi konusunu ele aldıklarını söyledi.

Barzani, Bağdat temasları çerçevesinde Şii lider Mukteda es-Sadr'a bağlı Sadr Hareketi kurmaylarıyla görüşmesinin ardından Sadr Hareketi Siyasi Büro Başkanı Diya el-Esedi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Neçirvan Barzani, "Bugün yaptığımız görüşmelerde ele aldığımız esas konular, milletvekillerimizin meclise, bakanlarımızın da hükümete dönmesidir. IKBY'de alacağımız herhangi bir karar, ülkenin çıkarına olacaktır. Irak, zor ve hassas bir aşamadan geçiyor. Irak'ın bu krizden çıkması için tüm tarafların el ele verip çalışması gerekir" dedi.

Barzani, Irak'taki siyasetin 3 temel prensip üzerine inşa edilmesi gerektiğine inandıklarını, bunların da "katılım, uzlaşı ve denge" olduğunu dile getirdi.

Irak'taki sorunların, anayasa çerçevesinde çözülmesini umduklarını bildiren Barzani, bugün Bağdat'ta yaptıkları görüşmelerde ülkenin hassas konumunun farkına vardıklarını ve bölgelerine döndüklerinde alacakları kararın herkesin çıkarına olacağını söyledi.

Diya el-Esedi de görüşmelerde merkezi yönetim ile IKBY arasındaki sorunların çözümüne odaklandıklarını belirtti.

Çözülmesi gereken çok sayıda sorun bulunduğuna dikkati çeken Esedi, "Sadr Hareketi, Kürt koalisyonunun meclis oturumuna katılması için davette bulundu" değerlendirmesinde bulundu. - BAĞDAT

Kaynak: AA / Güncel

Neçirvan Barzani Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title