Haberler

İhtiyar Heyetine Seçilmenin Şaşkınlığını Yaşıyorlar...

Bursa'nın İznik İlçesine Bağlı Müşküle Köyünde, Akli Dengelerinin Yerinde Olmadığı Öne Sürülen Kişiler, Köy Sakinlerince Muhtara Tepki Göstermek Amacıyla İhtiyar Heyetine Seçilmenin Şaşkınlığını Yaşıyorlar.

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşküle köyünde, akli dengelerinin yerinde olmadığı öne sürülen kişiler, köy sakinlerince muhtara tepki göstermek amacıyla ihtiyar heyetine seçilmenin şaşkınlığını yaşıyorlar.

Alınan bilgiye göre, İznik'e 20 kilometre mesafede bulunan 500 haneli köyde, yapılan ihtiyar heyeti seçiminde göreve getirilen kişilerin akli dengelerinin yerinde olmadığı iddia ediliyor. Bu kişilerin muhtar Emin Tektaş'a tepki nedeniyle seçildiği savunuluyor.

Azalardan kimisi, ''Haberi olmadan'' seçildiğini söylerken, bazıları ise köy kahvehanesinde oturarak, hizmet vaadinde bulunmaya başladı.

-''AZA OLSAM, HİZMET YAPMAM OTURURUM''-

Bu kişilerden İbrahim Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerde adaylığını koymadığını belirterek, şöyle konuştu:

''Halk kendi arasında liste yapmış, sandığa atmış. İstediklerini yazabilir ve sandığa atabilirler. Bana ''5. sırada azasın'' dediler. Ben de 'düşünmeden, taşınmadan azalık yapmam' dedim. 1-2 gün içinde karar vereceğim. Azanın yapacağı birşey yok ki aza oturur hepsi bu. Benim düşünceme göre herşey boş dursa, hizmet edilmese daha iyi olur. Tabiat bozuluyor. Ben aza olsam hiçbir hizmet yapmam, ancak otururum.''

Akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen kişilerden Ali Sargın ise ''hizmet aşkıyla'' vaatlerde bulunuyor.

Sargın, AA muhabirinin köye ne gibi hizmetler yapacağına ilişkin sorusu üzerine, ''Yolu yapacağım. Köyümüzün suyu yok. Suyu getireceğim'' diyerek, yapacağı çalışmaların ''sinyalini'' verdi.

-''YAPACAĞIZ BİRŞEYLER''-

Diğer adaylara göre seçim sonucunu çok sakin şekilde karşılayan İsmail talan da AA muhabirinin aynı yöndeki sorusuna, ''Yapacağiz birşeyler'' yanıtını vermekle yetindi.

Köy sakinlerinden Hüseyin Güvenç ise seçim sonuçlarının muhtara olan tepkiyi ortaya koyduğunu söyledi.

Muhtardan şikayetçi olduklarını dile getiren Güvenç, ''Köyün suyu yok. Her yer pislik içinde. Aradığımızda muhtarı bulamıyoruz. İhtiyar heyeti toplanmıyor. Muhtar çekiyor gidiyor. Halka ters düşüyor'' dedi.

Diger bir köy sakini Erdoğan Ergin de halkın, verdiği hakkı geri almasını bildiğini belirterek, ''Muhtardan memnun değiliz. Tepki göstermek için yapıldı'' diye konuştu.

-''OĞLUM HER ÇALIŞMAYI YAPTI''-

Bu arada, en büyük sorunun susuzluk olduğu öğrenilen Müşküle köyünde, muhtar Emin Tektaş'ın annesi Muazzez Tektaş, ihtiyar heyeti seçimlerinden dolayı köy sakinlerine tepki gösterdi.

''Köylü yaptığından utansın, benim oğulum utanılacak birşey yapmadı'' diyen Tektaş, şunları söyledi:

''Oğlum, her çalışmayı yaptı. Çıkıp da kimse birşey söyleyemez. Oğlum okullar yaptı. Köye suyu getirdikten sonra köylülere seslendi, 'gelin kooperatif kuralım' dedi. Gelen olmadı. Köylüler kendi aralarında kooperatif kurmaya çalışmışlar. Hükümet de 'muhtar olmadan, onun imzası olmadan olmaz' demiş. Bu komplo bu nedenle kuruldu. Hiçbir açığı, utanacağı bir yönü yok. Köye hizmetini yaptı.''

-SEÇİM SONUÇLARI KAYMAKAMLIĞA GİDECEK-

Öte yandan, İznik İlçe Seçim Kurulunun, Müşküle köyündeki ihtiyar heyeti seçimlerinin sonuçlarını, kaymakamlığa göndereceği bildirildi.

Kurul yetkilileri, AA muhabirine, ihtiyar heyetine seçilen kişilerin akli dengelerinin yerinde olup olmadığını kendilerinin bilemeyeceğini, bu nedenle sandıktan çıkan sonucu kaymakamlığa göndereceklerini söylediler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title