Haberler

Iğdır: Iğdır'da İsrail'i Telin Mitingi

Iğdır'da düzenlenen İsrail'i telin mitinginde, Lübnan'daki Hizbullah Lideri Hasan Nasrullah'ın resimleri taşındı, İsrail ve ABD protesto edildi.

Iğdır'da düzenlenen İsrail'i telin mitinginde, Lübnan'daki Hizbullah Lideri Hasan Nasrullah'ın resimleri taşındı, İsrail ve ABD protesto edildi.

Belediye Meydanı'nda cuma namazı sonrasında Sahib-ül Zaman Camisi İmamı Cafer Yüce'nin Kur'an-i Kerim okumasıyla başlayan mitingde konuşan Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, gerçek manada İslam'a ve Kur'an-i Kerim'e sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Aras, "Bugün düşünüyorum, dünyada en ucuz şey nedir? Bence en ucuz şey İslam kanıdır. Onun içindir ki haçlı ordusuna mensup milletler, her fırsatta İslam kanı içiyor. Haçlılar, savaşla İslam ülkelerine karşı galip gelemeyeceklerini anlayınca, bu sefer İslam'ın elinden Kur'an-i Kerim'ini almaya çalışmışlar ve başarılı olmuşlardır. Ne zaman ki İslam ülkelerinde yalan, gıybet, yolsuzluk, hırsızlık baş göstermiş o zaman İslam ülkelerini tek tek soykırım ve zulme tabi tutmuşlar. Bosna-Hersek, Karabağ, Filistin ve Lübnan'daki saldırılar bugüne kadar devam etmiş ve etmeye de devam edecektir. Dünyada Yahudi nüfusu 13 milyondur. İsrail'de yaşayan Yahudi nüfusu ise sadece 5 milyondur. ABD'nin desteği ile İslam kanı içenler, kutsal kitapları Tevrat'ı da tahrip etmiş kendilerini üstün kavim ilan etmişlerdir. Bir de onların bir Talmut diye fıkıh kitapları vardır. Bu kitapta kendi ırklarının dışında bütün ırkların öldürülmesini, hayvanların bile öldürülmesini emir etmişlerdir" diye konuştu.

Toplum olarak değişmek durumunda olunduğuna dikkat çeken Başkan Nurettin Aras, "Bir toplum kendini değiştirmezse, kimse onu değiştiremez. Allah da onu değiştirmez. Bizler Kur'an-ı kendimize örnek alıp, kendimizi değiştirmeliyiz" dedi. Başkan Aras, Lübnan halkının yardıma ihtiyacı olduğunu ifade ederek Iğdırlılar'dan bu konuda destek beklediklerini söyledi.

Ehlibeyt Alimleri Dernek Başkanı Veli Beder de, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Atatürk'e rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, Türk'ün Türk'ten başka dostunun olmadığını söyledi. Beder, "Kafiri dost tutma, ibret alamama duygusu zayıf bizde. 1967 yılında Rusya uzaya geri dönmemek üzere bir köpek göndermişti. Dünya ayağa kalkmıştı. Bir canlının geri dönmemek üzere uzaya gönderilmesini kabullenmek mümkün değildi. Bugün ise maalesef günümüzde bebekler öldürülüyor, kimseden ses çıkmıyor. 11 Eylül olayı olduğu zaman Bush, kişi başına bin kişi öldüreceğini söylemişti. Şimdi olay gerçek oldu. Lübnan'da ölenlerin yüzde 30'u çocuktur. Bunlar 10 günlükle 13 yaş arasında olan çocuklardan oluşmaktadır. Dün 20 İsrail askeri ile 2 tank imha edildi. İsrail hemen 3 günlük ateşkes ilan etti. Ancak Allah'ın izniyle mağlubiyetleri yakın olacaktır" ifadelerini kullandı.

Miting boyunca "Hizbullah canımız, feda olsun kanımız", "Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail", " İslam'a uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı. Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ın fotoğraflarının da hakim olduğu alanda, pankartların arasında Lübnan'da 10 günlükken öldürülen bir bebeğin fotoğrafı dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title